Gebruikersnaam

20 jaar Kapiteinskoor

’Over de zeven Wereldzeeën’

KAPITEINSKOOR20_151468402

Twintig jaar Kapiteinskoor werd zaterdagavond groots gevierd. De presentatie was in handen van ‘Zaanse Parel’ Majanka Fröhlich. Als gastvrouw ontving ze de bezoekers op de ’Zaanse Loveboat’ in de grote zaal van het Zaantheater, dat was omgebouwd tot een haven. Zelfs café de Kapiteinshut ontbrak niet.

Het Kapiteinskoor bestaat twintig jaar en dat vieren de stoere mannen onder leiding van Carel van de Nes op zaterdag 30 januari met een jubileumconcert in het Zaantheater. Het is inmiddels traditie, want ook het tien- en vijftienjarig bestaan werd daar gevierd. Het Kapiteinskoor maakt een muzikale reis over de Zeven Wereldzeeën begeleid door accordeonist Daan de Groot en drummer Rein Vreeling.

Het Kapiteinskoor opende met een viertal nummers, ’Stuurman de trossen los’, ’Summertime’, ’Vrij als de wind’, en ’Sarie Mareis’. De sfeer zat er meteen goed in.

Het daarop volgende optreden was van de vijftien accordeonisten van Fortissimo en de zingende postbode Benjamin, die een ’Jan Smit Medley’ bracht. Achter de coulissen stonden inmiddels zo’n 75 leden van het smartlappenkoor Ontroerend Goed opgesteld om te zingen over oud Amsterdam. De talentvolle kinderen van de Fluxus Musical Cast, deden ook mee.

Na de pauze ging het dak eraf met de 72 kapiteins in smetteloze witte overhemden en iedereen zong mee. Daarna werd het druk op het toneel, want alle artiesten kwamen samen om het emotionele lied ’Twee armen en een zoen’ te zingen én de toegift ’Het kleine café aan de haven’.

De fans genoten en lieten dat blijken door te gaan staan, mee te zingen en met de zakdoekjes te zwaaien. Swingend en zingend werd het feest voortgezet in de foyer, waar de afterparty werd gehouden met The Melody Strings.

(bron: Noord-Hollands Dagblad)<

2 Reacties op “20 jaar Kapiteinskoor”

• chris:

Zeker weten wat een sfeer. Geen seconde spijt dat ik het weekend overkwam uit Calpe, Spanje.
    En door de dochter van Jack de Wit weer veilig in Amsterdam kwam.

• peter:

Was zeer geslaagd……. echt een super feest…

Laat een bericht achter

Je moet ingelogd zijn om een bericht te plaatsen.