archief
Login Leden

    Je bent niet ingelogd.

    Gebruikersnaam

    Wachtwoord

Jan Haringrace 2017
Contact Informatie
Secretariaat Het Kapiteinskoor Wim Sluijter
Kaaijkhof 50
1567 JP Assendelft
mob. 0647 216 249
secretariaat@kapiteinskoor.nl

Jan Haringrace in Monnickendam

Lekker smikkelen en smullen, maar ook prachtig zingen in Monnickendam Het Kapiteinskoor was wederom uitgenodigd voor een optreden tijdens de jaarlijkse Jan Haringrace in Monnickendam.IMG_0178 Elke keer als het Kapiteinskoor gaat zingen in Monnickendam is het prachtig weer. Warm, een beetje wind en veel bezoekers van de activiteiten aan de wal. Aan beide zijden van de haven waren stalletjes die allerlei soorten vis rookten. Gelukkig stond de wind de goede kant op waardoor de Kapiteins weinig tot geen last ondervonden van de rooklucht op de gouden stembanden. Om half één stond op het programma dat het Kapiteinskoor zou beginnen maar dat werd iets later. En uiteraard werd begonnen met onze vaste openings-song: "Stuurman de trossen los". Altijd gaat bij een optreden wel iets mis. Dit keer was het aan het begin en later bleek aan het eind ook, maar dat later. Eén van de Kapiteins die verantwoordelijk was voor het roepen van de bemanning aan boord was er met zijn hoofd even niet bij. Niemand van het publiek zal het gemist hebben maar de kapiteins keken verwonderd op want dit gebeurd praktisch nooit. Ook de dirigent, Carel van de Nes, leek iets van stuk te zijn want hij keek wel heel erg boos richting de dader, of beter, de dader die niets deed.IMG_0205 Om het publiek goed te vermaken stonden allerlei meezingers op het programma:  De ronde zeeman, de sleepbootkapitein, Texelstroom, waarbij de solisten Jack de Wit (Matroos vaarwel dan) en Wim de Graaf (Vrij als de wind) bijzonder goed acteerden. In de pauze konden de Kapiteins genieten van een lekkere haring die aan het staartje verorberd moest worden zoals het echte Hollanders betaamt. Een slok bier er achteraan zorgt voor een goede begeleiding in de keel en een lekkere nasmaak. IMG_0214Het tweede deel werd ook o.a.: Neem mij mee Kapitein, gezongen waarbij sommige Kapiteins begonnen aan een polonaise die al snel navolging kreeg van mensen uit het publiek. Vervolgens mochten Johan de Haan wederom verhalen over de “Golf van Biscaje”, en Jaap Pols vertelde over het “Kleine Café”. Nol Zoutman was weer als vanouds vol vuur met zijn “Aan het strand” en Carel sloot af met `Laat maar gaan´. Bij dit laatste nummer viel de geluidsinstallatie stil door oververhitting van de Tablet computer, waar geluidsman Ronald zich sinds enige tijd van bediend. Dirigent en solist Carel liet zich niet van de wijs brengen en zong a capella gewoon door, gevolgd door het koor, wat zich ook niet van de wijs wilde laten brengen. Jammer dat `de Zuiderzee ballade´ en ´Mijn IJsselmeer´ in een voormalige haven aan de Suydersee niet op het programma stonden. Maar een fantastisch optreden van het boven zichzelf uitstijgende Kapiteinskoor, waar we met trots op kunnen

This content is restricted to site members. If you are an existing user, please login. New users may register below.

Commentaar is gesloten.