archief
Login Leden

    Je bent niet ingelogd.

    Gebruikersnaam

    Wachtwoord

Jan Haringrace 2017
Contact Informatie
Secretariaat Het Kapiteinskoor Wim Sluijter
Kaaijkhof 50
1567 JP Assendelft
mob. 0647 216 249
secretariaat@kapiteinskoor.nl

Kermis in Akersloot met het Kapiteinskoor

Kapiteins op de Kermis in Akersloot Het Kapiteinskoor is sinds enkele jaren een redelijk vaste gast bij korenfestivals. Ook komen wij al jaren in Akersloot. Afgelopen Juni nog maar weer eens, en volgens toehoorders die dag het beste koor met afstand. Ook elk jaar is er kermis in Akersloot, zoals overal eigenlijk. Zondag 6 Augustus was er weer kermis en het Kapiteinskoor was hierbij uitgenodigd, vast en zeker door het uitstekende optreden in Juni. Enthousiast werd begonnen met onze openings-’hit’: Stuurman de trossen los. Het leek erop die dag dat vanaf dat moment van alles mis kon gaan. De Kapitein die verantwoordelijk is voor de yel tijdens het zingen: “Hands aan dek”, liet verstek gaan, ondanks dat hij wel aanwezig was. Kennelijk was hij ergens anders mee bezig in gedachten. Carel, onze dirigent was verbouwereerd en met een verwijtend ‘dat is de tweede keer al’, dirigeerde hij verder. Er bleek ook wel wat aan de hand te zijn: De monitor luidspreker(s) werkten niet goed, zodat de Kapiteins zelf het geluid niet goed konden horen. En tot overmaat van ramp  gingen even later de luidsprekers rondzingen, en dat bleek niet eenvoudig op te lossen. De techneut van de organisatie werd erbij gehaald, maar ook hij moest echt wel even zoeken naar de oorzaak.Kapiteins en Ameland Het probleem lag dus bij de apparatuur van de organisatie. Een vervroegde pauze werd noodzakelijk om het probleem op te lossen. Dus Carel gaf aan dat we maar even wat moesten eten of drinken, kortom gaan pauzeren. Daarna was het probleem opgelost en konden de toehoorders (de jongste was amper 3 jaar en de oudste ongeveer een aardig eindje op weg. Zij was de (Over)grootmoeder van de jongste. Leuk plaatje trouwens om dat te zien. IMG_0265Het koor liet zich weer eens van de beste kant zien; publiek en trouwe supporters konden genieten van het prachtige weer en een uitstekend optreden van het Kapiteinskoor. De toehoorders genoten van de solisten als Johan de Haan, Wim de Graaf en uiteraard van de meedeiners van het koor. Kennelijk vond men het allemaal prachtig want er gingen ook nog mensen dansen en een voorzichtige polonaise (3 mensen maximaal).IMG_0259 Volgens de organisatoren was dit ook weer een uitstekend optreden, en riepen al snel: volgend jaar weer! Of dat er ook van komt zullen we moeten afwachten. Intussen staan er nog hele aardige (en heel wat) optredens te wachten voor het Kapiteinskoor voor het

This content is restricted to site members. If you are an existing user, please login. New users may register below.

Commentaar is gesloten.