archief
Login Leden

    Je bent niet ingelogd.

    Gebruikersnaam

    Wachtwoord

Jan Haringrace 2017
Contact Informatie
Secretariaat Het Kapiteinskoor Wim Sluijter
Kaaijkhof 50
1567 JP Assendelft
mob. 0647 216 249
secretariaat@kapiteinskoor.nl

Sail Hichtum

SAIL HICHTUMposter Sail Hichtum Voor “Het kleinste maritieme evenement in Nederland” was het Kapiteinskoor, niet voor de eerste keer uitgenodigd. Na ervaringen die het Kapiteinskoor heeft meegemaakt in Amsterdam, Den Helder en zelfs in Rostock (Dld) verwacht je dan van een “Sail” iets groots. Nou dat was het, maar niet zo als men mocht verwachten. Helaas werd niet zoals het programma luidde, om 12.30 uur begonnen. Dat werd wat (ongeveer twee uur) later, maar het mocht de pret niet drukken. Het was heerlijk weer, het zonnetje scheen en de broodjes en (meegebrachte) koffie smaakten voortreffelijk. Pech voor degenen die dit niet hadden geregeld. Na enkele nummers van de F.B.I. band was het de beurt aan het Kapiteinskoor om de uitstekende sfeer nog wat verder te verhogen. Johan de Haan kon weer uitgebreid verhalen waarom een kapitein toch zo jammerend over het dek zwalkte als hij de Golf van Biscaje weer voorbij kwam en André van Beveren kon aan zijn lief weer eens duidelijk maken dat hij haar Nooit meer zou verlaten. Solist Wim de Graaf zong zijn versie ‘Piraten van de Zee’ ofwel zoals de titel luidde “Vrij als de wind”. In de pauze van het koor kon de F.B.I. band weer enkele nummers spelen en dat werd goed gewaardeerd door het publiek.IMG_0601 Op de poster stond al een optreden aangekondigd van Loekie Laik. Alleen de naam al: het moest iets bijzonders zijn. Nou, dat was het. Een figuur uitgedost als Annie de Rooij (een typetje van Paul de Leeuw). ‘Haar’ stem was als van Paul zelf, ‘hij’ leek er zelfs op, en zijn mimiek was zeer goed vergelijkbaar. Hij wist het publiek tot een behoorlijk enthousiasme op te zwepen. Een andere artiest, een locale held met de naam Sytse Haima, bleek in staat om het publiek aan het dansen te krijgen. En natuurlijk laat ‘onze’ Kapitein Jaap geen kans onbenut om met het aanwezige vrouwelijk schoon te dansen of hij nooit iets anders heeft gedaan. Sytse moest zijn optreden onderbreken want er voer een vlet voorbij waarop twee gitaristen stonden opgesteld die onvervalste nummers van “The Shadows” stonden te spelen met een versterking die met een klein beetje fantasie de vergelijking van een popfestival op Spaarnwoude kon doorstaan.IMG_0629 Na het optreden van Sytse Haima werd de aandacht gevraagd voor onze voorzitter Wim de Graaf. Het werd tijd om een paar mensen in het zonnetje te zetten. Allereerst werd Johan de Haan gevraagd naar voren te komen om gehuldigd te worden als het nieuwe lid van het team van de Gouden Dirken, vanwege zijn inzet om altijd klaar te staan bij de keuze van een nieuw liedje in ons repertoire. Vervolgens werden allerlei mensen gehuldigd die dit evenement mogelijk maakten, met name Jan en Griet Kooistra. Hierna was het weer de beurt aan de Kapiteins, maar nu samen met de F.B.I. band. Twee nummers zijn er gezongen samen met de band maar toen het wat harder ging regenen moesten we noodgedwongen stoppen en een ingelaste rustpauze nemen. Gelukkig werd het na een flinke plensbui weer droog, het zonnetje kwam weer tevoorschijn, en er kon weer gezongen worden. Als eerste vroeg een wat forse man aan Ronald of hij ook een liedje mocht zingen met muziek op zijn eigen USB-stick. Twee nummers heeft hij maar gezongen maar het mochten er wat het publiek betreft best wel meer zijn.IMG_0659 Het Kapiteinskoor gaf daarna weer een paar onvervalste meezingers ten beste. De Zuiderzeeballade werd nog gevoelig door André en Toon gebracht met een bijna jammerende opa die vertelde dat de oom van het kleinkind in de golven ten onder was gegaan. Inmiddels was de middag overgegaan in de avond en werd het langzaamaan tijd om de bus weer op te zoeken. Na nogal wat lol achterin de bus werd vroeg in de avond Zaandam bereikt waarna de meeste van de Kapiteins het welletjes vonden en naar huis keerden. Kortom, een dag om niet snel te

This content is restricted to site members. If you are an existing user, please login. New users may register below.

Commentaar is gesloten.