Gebruikersnaam

mob. 0647 216 249

Dam tot Dam en de Kapiteins

IMG_0957Dam tot Dam en het Kapiteinskoor

Zodra ze het Kapiteinskoor kunnen horen zingen, verliezen de wandelaars het zicht op de weg. Alle aandacht gaat uit naar de groep mannen in zeemansoutfit die naast café Lamers op de Zuiddijk krakers als ’Het kleine café aan de haven’, met als solist Jaap Pols, en ’M’n opa’ uit de “Sleepbootkapitein-Medley”, uit de kelen laten komen.

Een eindeloze poncho- en parapluparade trok zaterdag aan het koor voorbij. De natte Dam tot Dam-wandeltocht telde heel veel wandelaars (16.000), vooral vrouwen (75 procent). Deinend en zingend stappen de wandelaars de dijk over. Ze halen de smartphones tevoorschijn voor de onvermijdelijke ’selfie met Kapiteinskoor’.

IMG_0964Le Champion (de organisator van de Dam-tot-Dam loop), promoot de tocht nadrukkelijk als ’beleving’, met gezelligheid als trekker. Vrouwen zelf geven inderdaad vaak aan mee te lopen vanwege de feestelijke sfeer, de muziek en het kletsen onderweg.

Omdat er grote groepen voorbij liepen werd al snel het speciaal voor deze feestdag geschreven lied “en met de handjes de lucht in” gezongen, hierbij voorgegaan door Johan de Haan. Na ruim een half uur zingen vond Carel het tijd om de eerste pauze te houden.

Omdat steeds wisselende groepen voorbij liepen werden bepaalde liedjes herhaaldelijk gebracht door het Kapiteinskoor waaronder “Als de klok van Arnemuiden”, de “Sleepbootkapitein medley” en “Aan de Amsterdamse grachten”. En uiteraard “en met de handjes de lucht in”.IMG_0971 Na weer een pauze, waarbij Frits Otto het dirigeerstokje over had genomen song Carel zijn solo “Laat maar  lekker gaan”, wat overigens deze middag wel zeker 4 keer gezongen is. Maar ook Jack de Wit mocht zijn verhaal vertellen over een matroos die op het punt staat te vertrekken met zijn schip. “Matroos, vaarwel dan”. Bij een volgende sessie waarbij het toch wel opviel dat er steeds minder wandelaars voorbij liepen mocht ook Bob de Vries zijn vertolking van “het kleine café aan de haven” brengen. En opnieuw werd aangemaand “de handjes de lucht in” te steken, want dat is toch het ultieme wanneer je na zoveel kilometers de finish haalt.IMG_0996 Opnieuw heeft het Kapiteinskoor voor een groot publiek laten horen waar het toe in staat is: geweldig mooi allerlei zeemansliedjes ten gehor