archief
Login Leden

    Je bent niet ingelogd.

    Gebruikersnaam

    Wachtwoord

Jan Haringrace 2017
Contact Informatie
Secretariaat Het Kapiteinskoor Wim Sluijter
Kaaijkhof 50
1567 JP Assendelft
mob. 0647 216 249
secretariaat@kapiteinskoor.nl

Kapiteins in de “Oase”

Uitstekend optreden van de Kapiteins in Wooncentrum De Oase Ter gelegenheid van de verjaardag van ons lid Roel Veltman is op 28 oktober een optreden georganiseerd in het wooncentrum waar hij en zijn vrouw wonen. Het is niet de eerste keer dat de Kapiteins in dit wooncentrum mogen optreden, en de bewoners waren daarom enthousiast toen zij hoorden dat we weer kwamen. Er werden zelfs extra stoelen klaar gezet omdat verwacht werd dat er meer mensen kwamen luisteren naar de prachtige zeemansliedjes.2017-09 Roel Veltman Natuurlijk begonnen we met “Stuurman de trossen los”, en na enkele ‘evergreens’ als ‘Aan de Amsterdamse Grachten’ en ‘de sleepbootkapitein’ werd uiteraard Roel gevraagd om een solo te zingen. Dat werd het nummer ‘De golf van Biscaje’ wat normaal door Johan wordt gezongen. Maar Roel kent dat nummer goed en bij het ritme verschil time-de Roel precies correct, zoals we dat van hem kennen. Goed gedaan Roel. Na weer een paar nummers kon Wim Sluijter weer vertellen aan een dame dat hij deze ‘Nooit meer zal verlaten’. De interactie met de dame ontbrak echter. Jammer. Na “West, Zuidwest van Ameland” kon de pauze aanbreken waarin de kapiteins goed verzorgd werden met een hapje en een drankje. IMG_3977Direct na de pauze mochten Toon Jacobsen en André van Beveren als Opa en kleinzoon weer eens verhalen over de goede oude Zuiderzee, waarbij André wel heel erg emotioneel acteerde nadat hij zijn ‘kleinzoon’ moest vertellen dat zijn oom er niet meer is. Hierna volgden weer enkele bekende nummers als “Neem mij mee Kapitein”, en de “Feestmedley”. Bob de Vries mocht weer eens vertellen over “Dat kleine Café aan de haven”,  gevolgd door de ‘zakdoekjes-special’ ofwel “Twee armen en een Zoen”.  Vervolgens kwam Nol Zoutman weer eens de zaal meeslepen in zijn versie van “Aan het strand stil en verlaten”. Helaas was hij ergens in het 3e vers zijn tekst een beetje kwijt. Tegenwoordig lijkt het een vaste afsluiter te worden:  “Laat maar lekker gaan” van good old Benny Neyman met als solist onze dirigent Carel van de Nes, alleen met een aangepaste tekst. Kortom weer een perfect optreden van het Kapiteinskoor i

This content is restricted to site members. If you are an existing user, please login. New users may register below.

Commentaar is gesloten.