Tuinfeest in Krommenie

De mooiste 1 oktober aller tijden met een op deze datum nog nimmer gemeten temperatuur van 25,2 graden celsius, dwong Het Kapiteinskoor en zijn fans natuurlijk naar de tuin van verzorgingstehuis Rosariumpark in Krommenie. En daar werd het een buitengewoon gezellig tuinfeest, waarbij de talloze bewoners zich helemaal uitleefden.

Tante Nel in actie

Tante Nel Waagmeester herinnerde zich dat zij ooit in IJmuiden was geboren en hoewel dit liet nog nimmer samen met accordeoniste Atie Oud was gezongen, bleek het na een korte declamatie van de tekst door Ron Couwenhoven toch prima te lukken. Tante Nel was trouwens in topvorm. Meer dan 23 jaar bediende zij de bierpomp in één van de Krommenieër café’s en dat bleek een techniek die zij nog niet verleerd was.

Het kwam dus goed uit dat er bij hoge uitzondering twee pauzes werden ingelast. Dit in verband met de grote warmte, die de Kapiteins al verhinderde hun beroemde petten op te zetten. Er werd dus niet twee keer een half uur, maar drie keer twintig minuten gezongen, zodat iedereen op tijd een verfrissing kon nemen. Er was door het personeel op deze ongehoorde eerste oktober zelfs voor ijsjes gezorgd en die vonden net als de bitterballen gretig aftrek.

Met Piet Molenaar als zanger van het onvergankelijke ‘Kleine café aan de haven’ werd de toon gezet voor een prima middag, die om half drie van start ging en rond vier uur met de populaire rap ‘Aan het strand…’ van Nol Z. werd afgesloten.

De tuin zat vol fans.

Er werd door de dames en heren wel dringend verzocht om volgend jaar terug te komen en dat zal ook zeker gebeuren.

Laat een bericht achter

Je moet ingelogd zijn om een bericht te plaatsen.