50 jr jubileum familie Valstar

Feestelijk optreden voor een 50 jarig huwelijksfeest

vrijdag 29 maart 2019.

door Guido Cleppe

Op een van onze repetitie avonden, op woensdag in de kapiteinshut, kwam Sandra Valstar vragen of we bereid waren om het feest op te luisteren voor het 50-jarig huwelijksjubileum van haar ouders. Ze was dus zeker aan het goede adres, want een feestje min of meer kan ons niet deren . Dus trokken we er op uit naar het ‘t Tolhuys  aan de Westzijde in Zaandam.

Het moest een geweldige verrassing worden voor vader Ben Valstar en moeder Carla Valstar-Raps. Ze zijn dan ook in dat huwelijk rijk gezegend met twee kinderen, vier kleinkinderen en drie achterkleinkinderen. Moeder Carla, heeft in de zorg gewerkt. Ben is buschauffeur geweest. Zij genieten, van hun kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen. Daarbij staan ze voor ieder, die hulp nodig heeft, klaar. Daarbij staat ook de koffie altijd klaar, met een luisterend oor. Bij hun, heerst er een fijne, warme harmonie.

De kleinkinderen wilden ons hussel lied “Aan het strand” voor opa en oma zingen, waarop wij met z’n allen, onder begeleiding van de beroemde husselzanger Nol Zoutman, zouden inspringen. Bij een collega kapitein in de buurt konden we ons verdekt opstellen en zo was de verrassing compleet. Dat er een fijne sfeer heerst was duidelijk te merken. We werden dan ook hartelijk ontvangen in deze warme familiesfeer. Meteen klonk “de klok van Arnemuiden” als nooit tevoren. Met een paar kleinkinderen tussen het koor, als goede aanvulling, waren enkele toppers zoals; “Mars potpourri”, “Aan de Amsterdamse grachten”, “Sailing”, geen enkel probleem. Deze waren in hun nopjes, zeker toen opa gevraagd werd om zijn toepasselijk lied “Laat opa maar schuiven” te beluisteren. En dat hun opa kan schuiven, wisten ze al. Wim Sluijter liet het echtpaar ook weten dat hij hun “nooit meer zal verlaten”. Daarvoor was dat feestje veel te gezellig. In een korte pauze stroomde de tapkraan rijkelijk, iets wat we dankbaar tot ons namen. Daarom vertolkte Jaap Pols “Het kleine café ….….”, want ook hier zijn de mensen gelijk en tevree. Bij zo een heugelijk feest, past zeker een “Feestmedley” die wij als geen ander door de zaal laten klinken. Onze Jaap Kramer, altijd paraat voor een goede sfeer, liet iedereen zien en horen hoe we roeien, zeilen en vissen. Zodoende was de hele familie Valstar opgewarmd en klaar voor een echte onvervalste polonaise. “Neem me mee kapitein” werd massaal opgevolgd, ’t Tolhuys was te klein, het feest ten top! Met de lente in zicht waren “Tulpen uit Amsterdam” voor het gouden echtpaar meer dan verdiend. Van ons mochten ze daar nog een pikketanussie op nemen!!! Onze dirigent Carel, zong het echtpaar toe om zich maar eens lekker te laten gaan op deze mooie avond.

Dus Ben en Carla,

Een halve eeuw reeds man en vrouw
De huwelijksboot heeft vaste koers gevaren
Hoewel er misschien ook moeilijke tijden waren
Doch ook voorspoed op zijn tijd
Vol liefde en saamhorigheid
Dankbaar voor deze 50 jaar
Feliciteren wij dit gouden paar!