Gebruikersnaam

Wachtwoord

Akersloot 2018

Korenfestival in Akersloot

Voor de zoveelste keer was het kapiteinskoor uitgenodigd om op 10 juni mee te doen aan het Korenfestival in Akersloot. Het begint bijna traditie te worden, maar het koor geeft dan ook ieder jaar een schitterend concert in Akersloot.

Wat later in de middag mochten de Kapiteins hun opwachting maken in een schitterende ambiance, volgens mij drukker dan vorig jaar.

Met het bekende “Stuurman, de trossen los”, was het direct raak: er was meteen sfeer op het Wilhelminaplein. Het moet gezegd, de andere koren zingen vaak liederen die zij zelf prachtig vinden en leuk om te zingen, maar dat boeit het publiek minder.

Het publiek wil bekende liedjes die meegezongen kunnen worden, al of niet onder de invloed van bier of wijn. Nu, die kwamen echt wel aan hun trekken, hoor.

Bekende meezingers als de Jordaanmedley, Sarie Marais en anderen waren voor het publiek zeer goed herkenbaar om uit volle borst mee te zingen.

Maar ook het nieuwe nummer van Benny Neyman, “Laat maar lekker gaan” en het zakdoekjes lied “Tranen droog je niet met zakdoekjes alleen”, kwamen voorbij en vielen bij het publiek goed in de smaak omdat er volop meegezongen kon worden. Herkenbare songs dus.

Maar ook was Nol Zoutman met zijn onvolprezen “Aan het strand” weer uitstekend op dreef. Het hele optreden was weer beslist een uitnodiging waard om volgend jaar weer in Akersloot van de partij te zijn.<