Corona sluiting

Beste lezer,

Helaas, het is er dan toch van gekomen!  Een volledige lock-down. Kennelijk is het virus zich toch vrolijk aan het vermeerderen, dank zij het feit dat koopziek Nederland zich nergens wat van aantrekt en onverdroten allemaal zich verplaatsen in winkelcentra en -straten.

Veel winkelende mensen dicht bij elkaar, vaak zonder rekening te houden met de geadviseerde afstand van 1,5 mtr.  Want “Tja, ik moet toch mijn kerstinkopen kunnen doen?”. Zelfs al een vakantie geboekt, want wat is leven zonder vakantie?

Ondanks het feit dat we kunnen uitkijken naar de start van de vaccinatie-campagne, begin volgend jaar, ziet het er voorlopig nog niet naar uit dat we als Kapiteinskoor kunnen gaan zingen in de Kapiteinshut. Alle winkels (niet noodzakelijke) gaan dicht tot 19 januari 2021. Een slechter begin van een nieuw jaar kun je je niet bedenken. De hotels mogen nu ook geen voedsel meer verstrekken, zelfs geen ‘room-service’. Alles met het doel om het aantal contacten te reduceren en daarmee de verspreiding van het virus tegen te gaan.

Sporten mag wel inderdaad, maar bijvoorbeeld een tennisleraar moet 1,5 meter afstand van zijn (haar) leerlingen houden, en geadviseerd wordt dat de leerlingen ook op afstand van elkaar blijven. Tennissen enkel spel geeft geen enkel probleem, maar of het zo gezellig wordt? Een dubbelspel mag niet meer en de kantines blijven dicht, dus gezellig napraten gaat ‘m niet worden.

Hoopgevend is het bericht dat een vaccin begin Januari al geleverd zal gaan worden (voor zover dat gerealiseerd kan worden). Minister de Jonge noemde zelfs 4 januari als eerste datum. Maar inmiddels lijkt het erop dat dit toch wat later wordt.

Wees voorzichtig, blijf sterk en gezond.

Wanneer het koor weer mag oefenen in de Hut laten we u op deze plaats weten.