archief
Login Leden
Contact Informatie
Secretariaat Het Kapiteinskoor Wim Sluijter
Tel.nr. 0647 216 249
secretariaat@kapiteinskoor.nl

Dam tot Dam en Pennemes

Dam-tot-Dam wandelloop editie 2022

 

Zaterdag 17 september 2022: de dag van de Dam-tot-Dam wandeltocht. In de afgelopen twee jaren kon de tocht niet georganiseerd worden in verband met de wereldwijde pandemie Covid-19. De vooruitzichten voor wat betreft het weer waren niet al te best. De dagen vooraf waren ook wat regenachtig en we moesten rekening houden met minder mooi weer dan vorige edities. Daarom had Jan Slot geregeld dat er een vrachtwagen als podium stond van het Transportbedrijf Jan Keezer. Dan sta je lekker droog en uit de wind. ’s Morgens had het nog wel geregend, dat kon je ook zien aan de wandelaars. Die waren qua kleding goed voorbereid. Later in de ochtend en zeker in de middag werd het weer steeds beter. Massa’s wandelaars liepen langs en de meesten waren dolenthousiast. Er was in elk geval een dame die tegen me zei dat dit de leukste tussenstop was. Er waren er ook die niet meer weg te slaan waren, want een wijntje doet het dan wel goed. En als je een paar wijntjes achterover slaat dan worden je benen sponzen. De wandeltocht dan nog afmaken wordt een echte uitdaging. Ook voor het koor was het heel erg gezellig. De enthousiaste wandelaars zwaaiden dan ook mee en zongen de longen uit de borst. Geweldig!!

 

 

100 ste verjaardag in Pennemes  (mevr. Tine de Jong-Swart)

 

Op 28 september was het Kapiteinskoor te gast bij het Pennemes vanwege de viering van de verjaardag van een bewoner: Mevrouw Tine de Jong-Swart. Het koor was speciaal voor dit feestje uitgenodigd. De zaal was goed gevuld met familie en vrienden. Maar ja, als je de 100 jaar hebt gehaald dan heb je heel wat nazaten. Ik weet natuurlijk niet zeker hoeveel generaties aanwezig waren, maar ik sta er niet verbaasd van te kijken als blijkt dat mevrouw de Jong 5 of 6 generaties achter zich heeft.

Dat geeft dan een totaal van enkele tientallen mensen binnen al die generaties, en er zullen ook andere familieleden zijn gewesst.

Maar het Kapiteinskoor heeft weer een zeer goede indruk achter gelaten. Met een leuk en gevarieerd programma, met feestnummers en vooral de liedjes die goed in het gehoor liggen van de wat oudere mensen. Ook de solisten lieten zich niet onbetuigd. Alle solisten lieten een diepe indruk achter, getuige de reactie van een familielid van mevrouw de Jong. Dat was een opmerking in de zin van:  “Dit is erg leuk wat jullie brengen”. Wat leuk die muziek. en “Goed gezongen”.

Het Pennemes is een zorgcentrum voor hulpbehoevenden en is zeer bekend bij het Kapiteinskoor. Sinds enkele jaren komt het koor daar zeker 1 x per jaar een gezeliige middag verzorgen voor de bewoners. Maar dit jaar is wel heel bijzonder: eerder dit jaar is ht Kapiteinskoor al geweest voor een gezellige middag, op 28 september dan voor de viering van de 100ste verjaardag van een bewoner, en later dit jaar komt het koor daar weer voor een gezellige middag. Daar staat het Kapiteinskoor weer garant voor, zoveel is inmiddels wel zeker.

 

 

 

This content is restricted to site members. If you are an existing user, please login. New users may register below.

Existing Users Log In
   
New User Registration
*Required field

Commentaar is gesloten.