archief
Login Leden
Contact Informatie
Secretariaat Het Kapiteinskoor Wim Sluijter
Tel.nr. 0647 216 249
secretariaat@kapiteinskoor.nl

Druk weekend

Druk weekend voor de Kapiteins

Het laatste weekend in augustus waren de Kapiteins zeer druk. Op Zaterdag de 27e stond een optreden op de agenda voor de bewoners van de Prinsenstichting, en de Zondag was voorbehouden aan een verjaardagsfeestje wat gevierd werd op het terras van Café de Komhof op het eiland de Woude, bij Marken-Binnen.

Het optreden bij de Prinsenstichting is een jaarlijks terugkerend festijn voor de bewoners. En het is zo bijzonder om te zien hoe deze bewoners genieten van dit evenement. De gebouwen van de Prinsenstichting worden bewoond door mensen met een beperking, maar ook deze kunnen enorm genieten van de klanken van het koor en gaan vaak genoeg tussen de Kapiteins staan en brullen dan naar hartelust mee. Of het dan allemaal even zuiver klinkt praten we niet over want het Grote Genieten gaat voor alles.

Op Zondag waren de Kapiteins uitgenodigd door de familie Brakenhoff om een feestje op te luisteren. De heer Brakenhoff vierde een personeelsfeestje en de verjaardag van zijn vrouw. Hij had de Kapiteins horen zingen in Monnickendam en dacht: dit is een grote verrassing voor mijn lief en nog meer voor het personeel. Gaandeweg het optreden werd het terras aan het water nog aardig bijgevuld door boot-passanten die aanlegden en gratis konden mee genieten van een swingend koor.

Klokslag 14.30 uur begon het Koor aan 3 sessies van een half uur. Daarin kwam een keur aan liedjes voorbij waarbij op de bekende melodieën flink werd meegezongen.  Voor de eerste pauze kwamen populaire liedje voorbij als ‘Daar bij die molen’, ‘Mooi Volendam’, ‘Aan de Amsterdamse grachten’, en ‘Neem me mee Kapitein’.

In deze eerste sessie waren de solisten waardevol in het opbouwen van een uitstekende sfeer. Bob de Vries met ‘Mannen, taan het zeil’, Johan de Haan met ‘Zwerven op zee’, en Wim de Graaf Jr bracht ‘Vrij als de wind’.  

Na de pauze werd begonnen met ‘Tesselstroom’,  een liedje waarvan de tekst is geschreven door Theun de Winter op de muziek van ‘One way wind’, van de Volendamse groep The Cats. Vervolgens kwam Johan de Haan weer naar voren om ‘Je Glimlach’ voor te dragen aan het publiek. Het feestelijke karakter werd even flink versterkt door het liedje ‘het Dondert en het Bliksemt’ van Guus Meeuwis.

Dirigent Carel maakte zich vervolgens schuldig aan grensoverschrijdend gedrag door de jarige en haar dochter volop op de mond te kussen tijdens het liedje over ‘Trointje Broin’, maar dat hoorde een beetje bij dit liedje. Daarna was het volop feest met de populaire ‘Feestmedley’, gevolgd door een optreden van solist Wim Sluyter die aan zijn geliefde meedeelde ‘Nooit zal ik je meer verlaten’. Na een gymnastiek oefening met ‘West-Zuidwest van Ameland’ was het tijd voor de tweede pauze.

De derde sessie werd geopend door André van Beveren die volkomen teleurgesteld zong over de ontdekking van het feit dat zijn lief zijn zuurverdiend geld zat te verbrassen in de kroeg. In dit licht bezien kwam het goed uit dat de stem van André lichtelijk ‘kraakte’.

Na het altijd imponerende ‘You’ll never walk alone’, werd het tijd voor een polonaise, die natuurlijk gretig ingezet werd door de jarige: ‘Neem me mee kapitein’ waarbij een hele rits mensen over het volle terras ‘zwierf’. ‘Het kleine café’ en de “zakdoeken zwaai special’ werd goed uitgevoerd door iedereen waarbij slechts een enkeling zwaaide wanneer het niet mocht. Na de ‘Jordaan-medley’ maakte Carel een einde aan de gezellige middag met ‘Laat maar lekker gaan’. Het was me een middag wel. Vermoeiend, maar o zo verschrikkelijk gezellig. En het Kapiteinskoor heeft weer eens waar gemaakt dat zij verschrikkelijk goed in staat zijn een feestje te bouwen.

This content is restricted to site members. If you are an existing user, please login. New users may register below.

Existing Users Log In
   
New User Registration
*Required field

Commentaar is gesloten.