Einde van Corona?

GAAN WE WEER SAMEN ZINGEN?

Het is bijzonder fijn te ervaren dat we steeds meer kunnen en mogen. De positieve ontwikkelingen op het gebied van besmettingen geven daar aanleiding toe. Zelfs werd in het nieuws gemeld dat er ziekenhuizen zijn die hun aparte Covid-afdelingen al sluiten. Het aantal besmettingen daalt sterk, de ziekenhuis opnamen en het aantal zieken op de IC zijn nog maar de helft van wat het in December was. Met alle versoepelingen sinds 5 juni en die van komende 30 juni is er inderdaad hoop en lijkt het erop dat we niet zo heel lang meer moeten wachten tot we weer samen kunnen zingen.

We mogen aannemen dat bijna alle leden van het Kapiteinskoor inmiddels wel gevaccineerd zijn. De meesten zullen het Pfizer vaccin hebben gekregen. In elk geval zal men de eerste vaccinatie hebben ontvangen. Wellicht moeten enkelen nog wachten op het Astra-Zeneca vaccin, of een andere zoals Moderna, maar ook dan zal een besmetting niet zeer ernstige gevolgen hebben. Misschien kunnen we zelfs in het najaar ook weer optreden!! Wellicht kunnen we zelfs wekelijks zingen in de ons vertrouwde omgeving, wat nu Captain O’Malley heet. Het bestuur van het koor heeft al wel besprekingen gevoerd met de eigenaars, en de wil om samen te werken bij de nieuwe eigenaars is duidelijk.

Intussen zijn we al weken lang aan het online-oefenen met elkaar, éénmaal per 2 weken, onder muzikale begeleiding van Daan de Groot en Rinke van Sante. Via het You-tube kanaal van Daan werkt dat uitstekend, maar het is natuurlijk niet vergelijkbaar met ‘het echte’ samen zingen in ‘de Hut’.

Minister de Jonge sprak al over de mogelijke situatie in september. Hij verwacht dat dan alle maatregelen kunnen verdwijnen, dus ook de 1,5 meter–regel kan dan ook vervallen en geen mondkapjes meer……

Alleen dan pas zijn we weer echt terug naar normaal.

Maar dan moeten de cijfers geen aanleiding geven dat er spijt zou zijn van te snelle versoepelingen. En dat betekent eigenlijk dat we nog even moeten doorzetten, want alleen met elkaar krijgen we Corona onder controle.