Enthousiast publiek in de Meerpaal

Volop enthousiasme in de Meerpaal

Verzorgingstehuis de Meerpaal is al langere tijd een vaste waarde in de agenda van optredens van het Kapiteinskoor. Zaterdag 13 april was het Kapiteinskoor wederom te gast bij de bewoners van dit verzorgingstehuis. De bewoners kennen het koor goed, dus de verwachtingen waren hoog gespannen. Bij onze binnenkomst was de zaal al goed gevuld met bewoners en hun gasten. Maar er hing een wat lossere sfeer dan voorgaande jaren.

Meteen na ons openingsnummer “Stuurman, de trossen los” was die lossere sfeer al duidelijk. In het koor werd meer gepraat onderling en of dat nu lag aan de opperspreekmeester van de dag Frits Otto of iets anders, maar het werd er wel vrolijker op. Dat kan natuurlijk ook aan het publiek in de zaal liggen. Na het gevoelige Wind en Water werd Johan de Haan verzocht naar voren te komen om zijn versie van “Mannen taan het zeil” ten gehore te brengen.

Voor de pauze had Carel een gevarieerd programma opgesteld met rustige en wat meer ‘feestelijke’ nummers . “Het Zaanse land”, “Als de klok van Arnemuiden” en “Sierra Madre” kwamen voorbij, evenals bijvoorbeeld de “Marspotpourri”. Het eerste deel werd afgesloten met Wim Sluijter die weer een slachtoffer had gevonden aan wie hij vertelde dat hij haar “nooit meer zou verlaten”.

In de pauze werden de Kapiteins uitstekend verzorgd met een biertje en een snack als een stukje leverworst of een stukje kaas. Daarna werd het gevoelige “Texelstroom” gebracht gevolgd door “Als ik op zee was”,  gebracht door Jack  de Wit.  Een oude bekende van het koor en tegenwoordig bewoner van de Meerpaal, Bertus Jansen,  werd gevraagd een lied te brengen die hij voorheen als lid ook soleerde: “Op het mooie Ameland”.  Naast de gewone uitvoering was er ook een rap-uitvoering die Bertus ook kende en beide werden aanééngesloten direct gebracht. Een beetje polonaise werd in gang gezet met de nummers  “Aan de Amsterdamse grachten” en “Neem me mee Kapitein”.  Jaap Pols mocht vertellen over het “Kleine café aan de Haven” en de polonaise kon worden voortgezet met de “Feestmedley”.  Er heerste inderdaad een wat ‘lossere’ sfeer, dat was duidelijk te merken.

Dirigent Carel was al actief geweest met het altijd leuke Zaanse “Traintje Broin”, maar aan het einde van dit optreden moest hij ook nog eens als vervanger optreden voor Nol Zoutman die als rapper altijd wel goed is voor een bijzondere versie van “ Aan het strand stil en verlaten”.

Carel deed dit alsof hij nooit iets anders had gedaan. Maar bovendien als afsluiting wéér Carel die nu onze tot officiële afsluiter gepromoveerde “Loat maor lekker goan”  van Benny Neijman kon brengen waarmee de zaal weer eens liet horen erg enthousiast te zijn door gewoon volop te meezingen. Opnieuw een optreden waar we met volle trots op terug kunnen kijken.