Evean Acht Staten

Optreden Evean Acht Staten

door Dick de Ruijter

Mij is gevraagd om een stukje te schrijven over dit optreden. Ik als benjamin van het koor zal het een en ander uit de doeken doen.
Na een goede ontvangst met een heerlijk kopje koffie zijn we om 14.30 uur begonnen met 22 kapiteins aan het wel bekende openingslied, Stuurman de trossen los.
De kelen waren nog niet echt gesmeerd met een kruidenbittertje, waadoor het wat vlak aanhoorde mede door het gemis van onze bellist Guido, maar toen het 2e lied werd ingezet, Aan de Amsterdamse grachten hadden we al gauw het goede gevoel terug. De stemming zat er lekker in en iedereen zong vrolijk mee. Na Summertime en De oude man en de zee moest Roel er aan geloven met De golf van Biskaje. Dat deed hij met verve (volgens mij oefent Roel thuis).
Sarie Marais is altijd een moeilijk te zingen lied, daar het in het Zuid-Afrikaans gezongen wordt. Maar het gaat wel iedere keer beter. Ook dit lied werd leuk mee gezongen door de oudjes die zichtbaar steeds meer mee gingen zingen. Vooral ‘t Kleine Café dat met veel overgave door Jaap ten tonele werd gebracht en met veel overgave door iedereen werd mee gezongen. Na We’ll meet again, dat wij altijd iets te hard inzetten, moest Carel ons nu manen om toch iets harder te zingen. Na deze liederen voltooid te hebben gingen we pauzeren.IMG_2562_800x600
Na de pauze werd begonnen met het lied Als de klok van Arnemuiden, daar Guido er niet was om de bel te hanteren, werd deze taak overgenomen door Jack. Hij stond als een stoere zeebonk met de bel klaar in zijn handen om op het ritme van de muziek, zo te timen dat hij 2 keer kon bellen. Dat deed Jack met zoveel overgave dat hij de muziek vergat en even voor zichzelf bezig was, dit tot verbazing van de koorleden en de dirigent, die maande hem om toch maar in het ritme van de muziek te klingelen.
Na Mooi Volendam, kwam Vrij als de wind gezongen door Johan die altijd met een goed gevoisde stem, en met een vleugje Amsterdams timbre er weer iets moois van maakte.
Het Sierre Madre klinkt altijd goed met zo nu en dan een 2e stem er doorheen. Daarna Het Zaansche land gevolgd door Nooit zal ik je meer verlaten gezongen door Andre, dit lied klonk zelfs zo goed dat een man door tranen geroerd was.
Met Tesselstroom, twee armen en een zoen, en de Jordaan Medley sloten wij dit geslaagde optreden, waar we met veel plezier op terugkijken, af.
Tot het volgende optreden.