archief
Login Leden
Je bent niet ingelogd.
Jan Haringrace 2017
Contact Informatie
Secretariaat Het Kapiteinskoor Wim Sluijter
Tel.nr. 0647 216 249
secretariaat@kapiteinskoor.nl

Feestelijk optreden in Heliomare

Feestelijk optreden in Heliomare

Met een juichkreet begroette Gerrit Jan Tol de aankondiging van Piet van der Louw, dat het Kapiteinskoor het beroemde ‘Mooi Volendam’ ging zingen. Het gebeurde donderdagochtend 4 november in de dependance van Heliomare in Krommenie, waar de Kapiteins een week vol muziek op waardige wijze afsloten. De klantjes van de dagopvang genoten met volle teugen en zongen uit volle borst mee. Gerrit Jan deed dat ook, maar toen het Volendamlied werd geannonceerd ging hij even uit zijn dak.

Terecht natuurlijk, want als je Tol heet moet je wel uit Volendam komen en Volendammers kunnen natuurlijk allemaal zingen. Hij wilde geen plek tussen de Kapiteins innemen, maar de solo-microfoon was van harte welkom, zodat Gerrit Jan zijn partijtje uit volle borst mee kon zingen. Supra

Dat deden de mede-bewoners ook. Zo schalde de roemruchte tekst ‘Zonder broek, zonder hemd’ door de zaal, toen ‘Ik sta op wacht’, de jaren ‘50 hit van Joop de Knegt, werd gezongen. En wrong een heer van stand zich tussen de Kapiteins om ‘Aan de Amsterdamse Grachten’ extra luister bij te zetten.

Zo werd het een genoeglijke ochtend voor iedereen en voor de dertig Kapiteins, die verrast werden met wat lekkernijen, die door de bewoners fraai in mandjes waren verpakt. Iedereen was het er over eens dat dit optreden volgend jaar een vervolg moet krijgen.

This content is restricted to site members. If you are an existing user, please login. New users may register below.

Aanmelden voor bestaande gebruikers
   
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld

Laat een bericht achter

Je moet ingelogd zijn om een bericht te plaatsen.