archief
Login Leden
Contact Informatie
Secretariaat Het Kapiteinskoor Wim Sluijter
Tel.nr. 0647 216 249
secretariaat@kapiteinskoor.nl

Gezellige middag in de Vlinder

Gezellige middag bij centrum De Vlinder – Assendelft

Het Kapiteinskoor was uitgenodigd om op 18 augustus een optreden te verzorgen bij Wooncentrum de Vlinder in Assendelft. Afgesproken was om 14.00 uur stipt te beginnen en wonderwel was iedereen keurig op tijd om exact om 14.00 uur te beginnen met “Stuurman de trossen los”. Dit liedje wordt altijd gebruikt bij aanvang van een optreden.

De Vlinder is een relatief klein centrum voor ouderen. Het betreft zo ongeveer 45 wooneenheden en bijna alle bewoners waren aanwezig samen met kinderen en wat kleinkinderen. Natuurlijk waren er ook een paar verzorgers aanwezig, welke in het algemeen wat jonger waren dan de bewoners. Toch kon het koor bijzondere waardering noteren bij deze verzorgers. Dat bleek wel uit de complimenten in de pauze en na het optreden.

Opvallend was ook dat bijna alle bewoners met overgave meezongen met de liedjes die men kende, en dat waren er best wel veel. Er werd ruim gebruik gemaakt van de aanwezige solo zangers. Johan bracht “De glimlach” en “mijn IJsselmeer” terwijl Jaap Pols “De Golf van Biscaje” mocht zingen, maar ook “t Kleine café aan de Haven”. André bracht met veel gevoel het mooie “De Wind roept mijn naam”, en Carel “Trointje Broin”. Carel sloot zelf af met “Laot mer lekker goon (Laat maar lekker gaan)” van Benny Neyman.

Een dag na het optreden kregen we dan ook een zeer vriendelijk bedankje van Louis, een bewoner/vrijwilliger:

Optreden was geweldig. Niets dan lof. Hopen volgend jaar op een herhaling.
Nogmaals het gehele koor bedankt namens alle bewoners.

This content is restricted to site members. If you are an existing user, please login. New users may register below.

Existing Users Log In
   
New User Registration
*Required field

Commentaar is gesloten.