Gebruikersnaam

Wachtwoord

Gouden Dirk 2013

Herman Damming Gouden Dirk 2013

IMG_9877_800x533Een stralende zon en vrolijk publiek maakten dat Sail Hichtum  een plek was waar je het naar je zin had. Het kon ook niet anders want alle ingrediënten waren aanwezig, zang, muziek, eten, drinken en mooi weer. Voordat de kapiteins aan hun tweede sessie wilden beginnen werd er eerst over gegaan tot de uitreiking van de Gouden Dirk 2013, één van de hoogte punten van Sail Hichtum. Dit jaar was alweer de zeventiende keer dat deze onderscheiding werd uitgereikt. Voorzitter Wim de Graaf jr. nam de microfoon ter hand en zei dat het voor het bestuur dit jaar niet moeilijk was om een keuze te maken. Er is unaniem gekozen voor de stille kracht van het koor, een man die altijd klaar staat als er iets van hem gevraagd wordt, stel een halve vraag en hij is er. Hij kent bijna alle leden van naam, wel letter voor letter, hij schildert met uiterste precisie de namen van de kapiteins op hun tassen. Met het opbouwen en afbreken van de geluidsapparatuur is hij van de partij. Vorig jaar regelde en sponsorde de nieuwe Gouden Dirk een promotietocht met het koor door de Amsterdamse grachten, op de dag van de rondvaart regelde hij gratis wederom een rondvaart door de grachten, en dit jaar heeft hij in Gent een rondvaart met een Duvel biertje geregeld. Al deze loftuitingen behoren bij de naam van Herman Damming, en die werd dan ook naar voren geroepen door de voorzitter. Na enige aarzeling kwam Herman tussen de kapiteins vandaan en zei verbouwereerd: “waarom ik?”. Omdat je het verdiend heb zei Wim jr. en spelde hem de versierselen op de linker borst en feliciteerde hem met deze feestelijke gebeurtenis. Herman’s Johanna werd ook naar voren geroepen en kreeg een fraai boeket bloemen, en dat had zij als steun en toeverlaat achter de nieuwe Gouden Dirk dik verdiend.

Na deze korte ceremonie begon het koor met zijn tweede sessie en toen die achter de rug was moest Herman nog vele felicitaties in ontvangst nemen.

Herman is al dertien jaar lid van het koor  en het is niet te hopen dat hij bijgelovig is. Hij is onlangs wel beloond met een oranje helm om hem tegen onheil te beschermen. In de Kapiteinshut houdt hij het Gouden Dirkenbord  bij, nu dus ook met zijn eigen naam in sierletters op een glanzend koperen plaatje. En de zeven jaren dat Zingen op de Zaan bestond was hij de hele dag op het water te vinden om alles in goede banen te leiden.

Dat is Herman Damming een man die de Gouden Dirk verdiend en daarmee het recht heeft verworven om om de twee jaar deel te nemen aan de Gouden Dirk toer.<