Gebruikersnaam

Wachtwoord

Gouden Dirk 2014

Carel van de Nes

imageTraditioneel op de Kapiteinsvaart wordt de Gouden Dirk uitgereikt, de naar de hond van Rinus Prins vernoemde medaille wordt uitgereikt aan leden van het koor die zich uitzonderlijk verdienstelijk hebben gemaakt voor het koor. In het verleden van het koor is ooit besloten dat bestuursleden in functie niet in aanmerking kunnen komen voor deze onderscheiding. Het bestuur, op Carel na want die hield even een plaspauze, heeft tijdens haar bestuursvergadering een uitzonderlijk bestuursbesluit genomen om Carel dit jaar uit te roepen tot Gouden Dirk 2014, gewoon omdat hij hem dubbel en dwars waard is.

In de 16 jaar dat Carel lid is van het koor is hij zo'n 13 jaar bestuurslid. Toen het koor in 2007 zonder dirigent kwam te zitten hebben we toen een keer een dirigent uit Hoorn op proef gehad. De man dirigeerde voor de pauze op woensdagavond en sprak in de pauze tegen voorzitter Jan Spits en secretaris Ron Couwenhoven  de historische woorden: ‘Hier kan ik wel een goed koor van maken.’ Hij zou de opstelling wel eens goed neerzetten enz. enz. Toen waar ze gelijk klaar met dat proefkonijn, want ze vonden dat het eigenlijk best goed ging met meer dan veertig optredens per jaar en een groot aantal aanvragen dat geweigerd moest worden omdat het te veel werd. Het bestuur stak de koppen bij elkaar en wisten eigenlijk ook niet wat we moesten doen, maar toen kwam Carel met een meesterzet: ‘Ik kan dat ook wel.’ Muzikale achtergrond had hij niet, maar al snel bleek hij een natuurtalent. Maar Carel doet veel meer voor het koor, op de trip naar de Weissensee in 2006 prijkte op zijn koorjas de naam 'Testa' vernoemd naar de toenmalig directeur van de GVB. Carel was verantwoordelijk voor het busvervoer van deze trip, een leuke anekdote blijft natuurlijk dat hij op de feestavond in de feesttent na veel pijn en moeite alle kapiteins zover had gekregen om naar de bus te gaan voor de retour reis naar het Hotel. De buschauffeur vraagt na het betreden van zo'n beetje de laatste kapitein; "alle hens aan dek?". Het "ja" klonk door de bus en de bus vertrok richting hotel. Na enkele minuten bleek dat Carel niet in de bus zat, hij was nog één maal gaan controleren of iedereen uit de feesttent was en zo keerde de bus met grote hilariteit terug bij de Weissensee om Carel Testa op te halen. Carel is ook een man die altijd in is voor gekkigheid, vaak samen met zijn maatje Joop Vreken. Zo verscheen hij  in de kabouter plop act  tijdens een kapiteinsvaart naar Muiden, geheel onverwacht verscheen Kabouter plop ten tonele en  Carel was er één van. Later volgde ook nog een act met de Village People waar Carel de politieman een inhoud gaf. Onvergetelijk is ook het optreden met Bertus Jansen als Andre Hazes en Herman Brood, waar ze het lied 'de fles' ten gehore brachten. Er is nog veel meer dat Carel voor het koor doet en hij doet dat graag en met veel plezier, we besparen u de waslijst. Maar één ding is zeker. Deze Gouden Dirk is dik, dik en dik verdiend!