Grote Clubactie van de Rabobank

De Rabobank is een coöperatieve bank, sinds vele jaren een combinatie van de vroegere Raiffeisenbank en de Boerenleenbank. Beide banken hebben niet alleen klanten maar ook ‘leden’. Soms worden klanten ook ‘leden’ genoemd. Hoe dan ook, banken worden geacht winst te maken en vanuit de gedachte dat een deel van de winst besteedt wordt om aan de leden terug te geven, is er een soort clubactie ontwikkeld. Elke vereniging kon gemeld worden in deze actie, maar gekozen kan er alleen worden door klanten, c.q. leden van de Rabobank.

Het bestuur van het Kapiteinskoor kwam op de hoogte van deze actie van onze huisbankier en schreef zich in met de gedachte ‘niet geschoten is altijd mis’. De bank zegt de winst te delen met clubs, stichtingen en verenigingen die mensen samenbrengen, talenten benutten en een sociaal netwerk opbouwen. Onze wereld, buurt voor buurt, beter maken. Na informatie over deze actie besefte het bestuur dat wij ook in dat profiel passen.

Een afvaardiging van het bestuur toog naar Oostzaan waar onze dirigent Carel een gouden enveloppe in ontvangst mocht nemen. Spannend was het zeker want hoeveel klanten/leden, niet iedereen ‘bankiert’ tenslotte bij de Rabobank,  hebben zo’n warm hart voor het Kapiteinskoor dat er een bedrag vrij zou komen ten gunste van het koor. Na een toespraak van Joop Alberda, bekend als de  beste volleybal-coach en sportbestuurder, o.a. bij NOC-NSF, kon dan eindelijk de enveloppe geopend worden. Dat lukte van de zenuwen niet echt meteen maar toen de enveloppe dan open ging bleek er een cheque in die enveloppe te zitten ter waarde van € 1002,28.

Dus dank zij vele stemmers van leden, donateurs, en andere mensen die het Kapiteinskoor een warm hart toedragen kon dit bedrag aan het Koor uitgekeerd worden. Het bestuur wil de Rabobank en de stemmers dan bedanken voor hun steun aan het koor. Het is nu aan het koor om te laten zien dat men geen spijt hoeft te hebben van hun stem.