Havendagen IJmuiden

Kapiteins in IJmuiden

Zaterdag 29 juni vertrokken we om 11.00 uur vanaf de Hut met 32 kapiteins naar IJmuiden. Het was een warme dag, even kwart voor twaalf kwamen we aan. We waren blij verrast met een tent. Nadat we de trossen los hadden gemaakt zat de stemming er goed in bij het publiek. Men klapte gezellig mee. Hét werd steeds drukker naar mate we verder zongen.

Johan de Haan had veel succes, Ook Wim Sluijter zong de sterren van de hemel. En daar was hij weer: Jan Slot met de zakdoekjes. Men dacht wat moet ik hier nou weer mee? Wacht maar rustig af ,je hoort het zo wel. En daar kwam het dan: tranen droog je niet met zakdoeken alleen, en het publiek zwaaide uit volle borst mee.  Ook Nol zijn lied werd lekker mee gezongen.

Om kwart voor één was het gedaan voor ons. Op naar de tent voor een frisdrank of een lekker koud biertje, daar waren we wel aan toe. Even over de kade lopen, visje eten, biertje drinken. Het was een fijne, maar korte dag. Om twee uur vertrokken we weer naar de Hut.

Mannen goed gezongen, en petje af voor Carel. Die stond constant IN de zon.

Jan Stalenhoef.