Het doek is gevallen

Het doek is gevallen.

Nog geen jaar heeft de Irish pub Captain O’Malley zich kunnen bewijzen als muziekcafé. Toen na de sluiting van de Kapiteinshut in 2020, een nieuwe eigenaar zich aanbood was het geloof dat het weer goed zou komen daar. Begin 2021 had Morteza Darestani Farahani (voor vrienden M0’) zijn vurig gewenste Irish Pub gerealiseerd. Enige tijd was nodig om de infrastructuur van de vroegere Kapiteinshut aan te passen.

Toen in de zomer in aanwezigheid van burgemeester Jan Hamming de “street of music” werd geopend had iedereen er geloof in dat het weer fantastisch gezellig zou worden in de Klauwershoek.

Bij de opening was het prachtig weer, zonnetje scheen en iedereen had er goede moed in. Slechts enkele maanden later werd ons land getroffen door een nieuwe lock-down. Opnieuw werd de horeca hard geraakt. Slecht voor de horeca, slecht voor Mo. Want ondanks een opgezette fund-raising actie kon niet voorkomen worden dat Mo het faillissement moest aanvragen. Het alternatief was meer schulden.

Het Kapiteinskoor was ruim 25 jaar geleden opgericht in deze kroeg en Mo vond het wel zo netjes dat het koor op een fijne manier afscheid kon nemen van de ruimte die zo bepalend was voor het Kapiteinskoor. Woensdag 4 mei werd er afscheid genomen.

Het was de laatste repetitie avond voor het koor en Mo kon afscheid nemen van de vaste klanten. Helaas, het is niet anders.

Het koor is op zoek naar een nieuwe locatie om de repetities te houden maar waar is nog niet bekend. U leest dat uiteraard hier op deze website.