Wim Breukelaar overleden

Dinsdag 28 juni overleed Wim Breukelaar in het VU ziekenhuis in Amsterdam. Wimpie, zoals we hem altijd noemden, hoorde op 16 januari 1996 tot de vijftien oprichters van Het Kapiteinskoor.

Willem had geen gemakkelijk leven. Hij liep al jaren rond met een drain in zijn hoofd en kon niet werken. Begin ’96 kwam hij in het sociale vangnet van het Kapiteinskoor terecht, nadat hij jaren had gezongen in het Christelijk Mannenkoor. Voor Wimpie werden het mooie jaren in het koor, maar uiteindelijk ging ook dat niet meer.

Af en toe sjokte hij de Kapiteinshut nog binnen, maar veel contact was er niet meer. Tot we enkele weken geleden bericht kregen dat Wim in het ziekenhuis lag. Zijn toestand was kritiek. Niemand, behalve enkele familieleden, mocht meer bij hem.

Voor zijn woning in Zaandam was Wim getroffen door een beroerte. De GGD arriveerde snel, maar de hulpverleners concludeerden: ‘Hij is dronken’ en vertrokken weer zonder hem mee te nemen. Met veel moeite wist hij zijn huis binnen te komen, waar een vriend hem de volgende dag in rampzalige toestand aantrof. Pas meer dan 24 uur nadat hij door het herseninfarct werd getroffen werd Wim in het ziekenhuis opgenomen.

Hij werd gelijk naar de intensive care gebracht, maar dat bleek al te laat. In zijn laatste dagen sprak hij gelukkig nog met zijn familie, waarbij hij het vooral over de mooie jaren bij het Kapiteinskoor had.

Maandag 4 juli om 13.00 uur wordt Wimpie in Zaandam begraven. Een kleine delegatie van het koor zal daarbij aanwezig zijn.

Laat een bericht achter

Je moet ingelogd zijn om een bericht te plaatsen.