Gezellig Nieuwjaarsconcert

Gezellig Nieuwjaarsconcert in de Kapiteinshut

Zaterdagavond 20 januari was het heel erg druk in de Kapiteinshut, het z.g. ‘thuishonk’ van het Kapiteinskoor. Twee keer per jaar geeft het koor een concert in de Kapiteinshut, wat tenslotte onze grootste sponsor is. IMG_0842Een Nieuwjaarsconcert en een concert op Koningsdag. Maar deze keer was afgesproken dat ook het dameskoor “For Everyone” in de Kapiteinshut zou optreden.

Nu is de Kapiteinshut niet bepaald klein te noemen, maar twee koren die in de hut samenkomen, en daar ook nogal wat aanhang bij meenemen, dan is het ‘dringen geblazen’. Het brengt echter wel de gezelligheid op een bijzonder hoog niveau.

Het Kapiteinskoor mocht de avond openen en hoe kan dat beter dan met “De trossen los”.  De sfeer zat er meteen goed in. Na enkele echte meedeiners mocht Jack de Wit verhalen over een matroos die afscheid moet nemen: “Matroos vaarwel dan”. Vervolgens kon Wim Sluijter vertellen dat hij zijn liefje “Nooit meer zal verlaten”. Maar ja, zijn liefje was in wat andere sferen want zij zingt bij: ”For Everyone”.

Hierna was het aan de dames van “For Everyone” om te laten horen waarom dit koor zo succesvol is. Eerst en vooral kan je aan de dirigent zien dat die passie beleeft bij de muziek. Hij leidt zijn koor, soms zelfs driestemmig, met zoveel passie dat hij na zo’n avond aardig vermoeid moet zijn. Maar het koor laat wel horen waar ze toe in staat zijn: in één woord: prachtig!IMG_20180120_224222

Na de pauze waarin de muzikanten, accordeonist Daan, gesteund door Rinke, de drummer van Fortissimo,  konden laten horen waarom het zo gezellig is in de Kapiteinshut, kwam het Kapiteinskoor weer in actie. De sfeer liep aardig op bij het brengen van nummers als “Twee armen en een zoen” met de bijbehorende zakdoekjes,  IMG_0944uiteraard “Aan de Amsterdamse grachten” en andere meezingers.

Als echte apotheose werd samen met “For Everyone” een lied gezongen met als titel “we’ll meet again”. Dit was zo groots dat diverse zangers en zangeressen de conclusie trokken dat we dit vaker moeten doen: gezamenlijk optreden.

Kortom: wederom een fantastische avond beleefd in de Kapiteinshut. En velen zullen het met me eens zijn als we stellen dat een gezamenlijk optreden van deze twee koren succesvol is.