archief
Login Leden
Je bent niet ingelogd.
Jan Haringrace 2017
Contact Informatie
Secretariaat Het Kapiteinskoor Wim Sluijter
Tel.nr. 0647 216 249
secretariaat@kapiteinskoor.nl

Kapiteins in Rosariumhorst

Opvallend optreden Rosariumhorst

IMG_4156-bewHet Kapiteinskoor was niet voor de eerste keer te gast in de Rosariumhorst in Krommenie. Het werd een bijzonder optreden al was het alleen maar omdat bij de openingstune, ‘Stuurman de trossen los’ de yel ontbrak die één van de kapiteins moest roepen: “Hands aan dek!”.

Maar los daarvan, de bewoners van Rosariumhorst werden onthaald in het eerste deel voor de pauze met natuurlijk ‘Stuurman de trossen los’ waarbij het “Hands aan dek” ontbrak, en daarna allerlei echte meezingers als ‘aan de Amsterdamse grachten’ en ‘de Sleepboot kapitein’ en de ‘Marspotpouri’. Maar natuurlijk was er ook ruimte voor een rustige song als ‘Sierra Madre’. Het eerste deel werd afgesloten met een echt sfeervol  ‘We’ll meet again’.

Vervolgens konden de Kapiteins in de pauze genieten van een welverdiend biertje. Heel gastvrij werd toegestaan ook bij sommigen een tweede biertje te tappen. IMG_4161-bewNa de pauze werd het duidelijk dat er ook aan solisten optredens gedacht werd.

Opa en kleinzoon werden op stoelen geposteerd om ‘de Zuiderzeeballade’ te presenteren. ‘Opa’ Andre van Beveren en ‘kleinzoon’  Toon Jacobsen presenteerden als vanouds deze ballade waarbij de sentimentele ‘huilbui’ van de Opa wel opviel.

Daarna werden liedjes als ´Het Zaanse Land’ en het Suid Afrikaanse ‘Sarie Marais’ ten gehore gebracht. IMG_4167-bewVervolgens mocht Wim Sluijter aan één van de aanwezige dames vertellen dat hij haar ‘Nooit meer zal verlaten’. Hij beperkte dat niet tot één van de dames maar verdeelde heel kunstig zijn aandacht. En natuurlijk kwam ook de Jordaan medley voorbij.  Uiteraard werd er ook met zakdoekjes gezwaaid tijdens het liedje ‘Twee armen en een zoen’, een vast onderdeel om te kunnen zien hoezeer het publiek mee doet.

Dirigent Carel mocht afsluiten met ‘zijn’ nummer ‘Laat maar lekker gaan’. Maar ja, er was natuurlijk gevraagd om een toegift. Dat werd beloofd. Het werd opnieuw “De trossen los”, waarbij nu wel oorverdovend de yel werd geroepen “Hands aan dek” omdat de betreffende Kapitein nu wel aanwezig was, hetgeen door Carel werd verwelkomd door “hehe”, zo hoort het.

Al met al, weer een bijzonder optreden van het Kapiteinskoor waarbij weer eens duidelijk werd dat het koor zeer goed kan zingen ondanks een niet zo goed werkende geluidsinstallatie.

This content is restricted to site members. If you are an existing user, please login. New users may register below.

Aanmelden voor bestaande gebruikers
   
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld

Commentaar is gesloten.