Koningsdag 2018 in een volle Hut

Koningsdag in een volle HutIMG_4267

Ieder jaar is het in Zaandam gezellig druk op Koningsdag (Koninginnedag). Op 27 april wordt de verjaardag van Koning Willem-Alexander uitbundig gevierd met rommelmarktjes, etc. Ook de horeca draait die dag op volle toeren, dus ook de Kapiteinshut, het gezelligste café in Zaandam.

De Kapiteinshut is de grootste sponsor van het Kapiteinskoor en daarom verzorgt het koor op Koningsdag altijd een optreden. En elk jaar is er sprake van een stampvolle Hut, met ook heel veel mensen buiten, want de andere horeca doet ook altijd gezellig mee.

Er was afgesproken om 15.00 uur te beginnen met “Stuurman de trossen los”.  Dat werd ietsje later maar het enthousiasme van de gasten van de Kapiteinshut was er niet minder om.  Uiteraard werden ‘’lekkere’ meezingers gezongen en ‘de zaal’ deed volop mee. Natuurlijk “Aan de Amsterdamse grachten en andere populaire liedjes kwamen voorbij. Bob de Vries bracht “Het kleine café aan de haven”, en daarna weer enkele meezingers. Vervolgens kwam Johan de Haan de werkers in de dokken aanmoedigen met “Mannen, taan het zeil”.IMG_4270

Nog voor de pauze konden André van Beveren en Toon Jacobsen met enige weemoed en emotie de bekende “Zuiderzee ballade” brengen, wat in de zaal weer wat hilariteit teweeg bracht. In de pauze werd door heel veel mensen gevraagd wanneer de Kapiteins weer gingen zingen. Leuk hoor, zo’n enthousiast publiek die alleen maar willen genieten van de liedjes van het koor.

Na de pauze werd Jack de Wit gevraagd om als matroos te vertellen dat hij zijn lief zou gaan verlaten met “Matroos, vaarwel dan”.  Uiteraard werden er weer enkele meezingers gebracht, en kon het publiekIMG_4296 deelnemen aan het roeien met  “van Harlingen naar Terschelling”, waarna Wim de Graaf zijn fluwelen stem kon laten horen met  “Vrij als de wind”, eerder gebracht door ‘Ancora’ maar nu een vaste waarde in het repertoire van het Kapiteinskoor.

Wim Sluijter werd later gevraagd om zijn versie te brengen van “Nooit zal ik je meer verlaten”.  Deze keer kon hij zijn aandacht niet richten aan een smachtende dame in een publiek maar met zijn charme probeerde Wim wel de aandacht te trekken van andere dames in de ‘zaal’.

Koningsdag in de Hut is toch altijd weer een bijzondere belevenis. Fantastisch gezellig en een zaal vol enthousiaste toehoorders. Maar ja, na het zingen is het langzamerhand de gewoonte om met een groep te gaan eten in één van de fantastische restaurants in de omgeving. Diverse Kapiteins waren te vinden in de “Boekanier” maar de meesten waren toch verzameld in restaurant ‘Irodion’, in de omgeving van de Hut. Minstens 16 a 17 Kapiteins zetten daar het zangfestijn nog even voort, wat bij de andere gasten in goede aarde viel, want er werd direct gevraagd “we want more”.  Een leuke afsluiting van een geslaagde ‘Koningsdag’.