archief
Login Leden
Contact Informatie
Secretariaat Het Kapiteinskoor Wim Sluijter
Tel.nr. 0647 216 249
secretariaat@kapiteinskoor.nl

1996 Klaas Molenaar

Logo Terug in de tijdKlaas Molenaar: een man om je pet voor af te nemen.

 

“Ik weet zeker dat hij dit fantastisch vindt”, zei Thea Hofman woensdagavond 2 oktober over haar oom Klaas Molenaar.

Zij had met haar familie Het Kapiteinskoor uitgenodigd als Dé grote verrassing voor Klaas, die een dag later zijn vijfenzeventigste verjaardag zou vieren temidden van zijn familie en zijn vele vrienden. De plaats van handeling was hotel Heiloo en Thea had niets tekort gezegd.

 

Klaas Molenaar genoot vanaf het moment dat de 35 Kapiteins de zaal binnen traden tot de diep tragische seconden, waarin hij door een acute hartstilstand werd getroffen. Middenin zijn bruisende feest werd de grondlegger van Wastora en eredivisieclub AZ ‘67 overrompeld door de dood, terwijl hij uit volle borst meezong met Ludwig Hupsel en een Kapiteinskoor in topvorm: ”Zoen me nog een keer”. Het was het lied, waarmee Klaas Molenaar en zijn broer Kees in de jaren vijftig volle zalen trokken toen zij het Bico Cabaret onder leiding van Wim Theeuwis ondersteunden. 1996 Klaas MolenaarVaak stonden de beide Zaanse ondernemers, die als eersten in Nederland op grote schaal wasmachines begonnen te verkopen, zelf op het podium om mee te zingen met dit populaire lied. Zo was het ook donderdagavond 3 oktober in Heiloo, toen Joshua Prins, de kleinzoon van Wim Theeuwis, het koor begeleidde en dirigeerde. Klaas Molenaar keek zijn ogen uit toen we binnen kwamen, zette de pet van Kees Keijer op en zei: ”Ik zing mee”.

 

Hij zette aan voor een stoere “Klok van Arnemuiden” en het koor viel in. De zaal kolkte van het plezier en zag nog èèn keer de Klaas Molenaar, die ondanks zijn enorme zakelijke succes, bleef zoals hij begon: een gewone man, die intens kon genieten van een eenvoudig Nederlandstalig lied.

 

Middenin dit feest rukte de dood hem weg. Onmiddellijk ingezette reanimatie door onze leden Ed van Zalingen en Stoffel Fahner mocht niet meer baten. De verslagenheid was enorm. Het Kapiteinskoor betuigt haar deelneming bij dit schokkende verlies aan Nel, de echtgenote van Klaas Molenaar en haar familie. Wij zijn er trots op dat we deze man in de laatste ogenblikken van zijn leven konden laten genieten van de muziek waar hij zo veel van hield. Klaas Molenaar was een man om je pet voor af te nemen.