archief
Login Leden
Contact Informatie
Secretariaat Het Kapiteinskoor Wim Sluijter
Tel.nr. 0647 216 249
secretariaat@kapiteinskoor.nl

1998 Zingende nonnen

Zingende Nonnen op JubileumfeestLogo Terug in de tijd

 

Kapiteinshut baas Rein Sluik en zijn crew hadden ter ere van het tweejarig bestaan van het Kapiteinskoor hun beste beentje voor gezet. Het koor werd zaterdag 10 januari getrakteerd op de aanwezigheid van raasdonders met spek, Gerard Doorgeest (die van de Frisian Queen) en de eerbiedwaardige Lolly Street Sisters uit de Jordaan.

 

Het moet gezegd alle bovengenoemde aanwezigen en ingrediënten hebben zich die avond duikelde laten horen. Vooral de raasdonders en de Zingende Nonnen waren bijzonder goed op dreef, hoewel de vroomheid van de Nonnen wat te wensen overliet. Dit bleek al snel toen ze een aantal koorleden de biecht hadden afgenomen. Nee echt hun zang capaciteiten van het Amsterdamse Levenslied evenals hun omvang waren duidelijk beter ontwikkeld. Ik heb mij echter niet aan de indruk kunnen onttrekken dat de teksten die ze zongen niet door de pastoor waren goedgekeurd en hadden zelfs de voorzitster van de Vereniging Van Lichte Zeden nog rode oortjes bezorgd. Gelukkig was er in de hut geen verdere vertegenwoordiging van het kerkelijk gezag anders was dit absoluut op een internationaal incident uitgelopen.1998 Zingende nonnen

 

Het eveneens door Rein beschikbaar gestelde vaatje bier was al na het optreden van deze dames geheel verdampt. Het is hierbij niet geheel duidelijk of dit had de maken met de teksten van de vrome dames of met de dorst van het koor . We begonnen uiteraard meteen vol goede moed aan de eerste van een niet meer gratis vaatje of zes en met een tweede ronde van de onvolprezen Gerard Doorgeest. De stemming was inmiddels tot ‘onnavolgbare hoogte gestegen en de gang zat er goed in. Voor een aantal koorleden kwam het einde van dit optreden dan ook duidelijk te vroeg.

 

Op het moment dat de Road manager alles had ingepakt hadden enige koorleden in de pet gedoneerd en konden de groupies van Gerard de boel weer opnieuw opstellen en werd een derde ronde optreden genoten op kosten van deze gulle gevers. Voorwaar het was een schitterende avond die met een gerust hart in de annalen van het koor kan worden bijgeschreven.