archief
Login Leden
Contact Informatie
Secretariaat Het Kapiteinskoor Wim Sluijter
Tel.nr. 0647 216 249
secretariaat@kapiteinskoor.nl

1999 The Blue Gold

Rotterdamse Droogdok Maatschappij doopt het schip “The Blue Gold”

 

1999 Joep van den Nieuwenhuizen

Met 36 zangers arriveerde Het Kapiteinskoor in Haven 2600, waar de Rotterdamsche Droogdok Maatschappij zijn werf heeft. Hier werd het schip “The Blue Gold” door te kapiteins al snel omgedoopt in “De Bloemkool”- te water gelaten.

 

Meer informatie was er niet maar bij aankomst bleek al snel dat het om het nieuwe jacht van top-industrieel Joep van den Nieuwenhuizen ging. De tocht naar Rotterdam werd ondernomen in de stromende regen, maar dat drukte de vrolijkheid aan boord van de touringcar geenszins. De heren waren trouwens nog niet uitgestapt of de plensbuien stopten, het zwerk brak open en zo waar viel er een mager zonnetje op hun pet. Het schip van Joep gleed soepel te water nagestaard door tal van vrienden en kennissen, terwijl Joep’s schoonvader Gerrit van der Valk, grondlegger van het Kaketoe-concern, met een kapiteinspet op zijn hoofd uit volle borst in het koor stond mee te zingen. We troffen hem al eerder onder ons publiek tijdens het verjaardagspartijtje van Gerrit de Kroes in ‘Gravenhage, zodat we Van der Valk senior langzamerhand tot onze vaste fans kunnen gaan rekenen. Hij liet zich in elk geval niet onbetuigd en kocht alle 25 CD’s op, die voor deze gelegenheid waren meegenomen om ze vervolgens uit te delen.

 

Een oude bekende was ook Aad Ouborg met zijn echtgenote. De baas van Princess Keukens liet ons al tweemaal naar zijn fameuze Kerstgala’s komen en zei nu: ‘In December zijn jullie er weer bij hoor!’ Maar wat Aad niet wist is dat zijn wederhelft al stiekem informeerde of de Kapiteins op 20 augustus beschikbaar zijn, omdat Aadje dan veertig jaar wordt. Tussen de bedrijven door kregen de kapiteins nog even een rondleiding over de werf, waarbij een bezoekje werd gebracht aan een onderzeeër en andere bezienswaardigheden.

 

Bovendien waren de heren tot stomme verbazing van Gerrit van der Valk door Joep persoonlijk uitgenodigd om een kijkje te nemen aan boord van de The Blue Gold. “ik sta paf”, zei de horeca-tycoon, “Dit is nog nooit gebeurd. Joep moet dat gezang van jullie wel mooi hebben gevonden. Bij onze collega kapitein, de schipper van Joep’s nieuwe schuit, informeerde de Kapiteinskrant nog even naar de kostprijs van zo’n bootje. Hij wees op de mast en zei met omfloerste stem: “Die kost alleen al 1,2 miljoen”. Dus werd het hoog tijd om weer naar Zaandijk te vertrekken, waar het koor een gratis optreden verzorgde in het Sluisfestival.