archief
Login Leden
Contact Informatie
Secretariaat Het Kapiteinskoor Wim Sluijter
Tel.nr. 0647 216 249
secretariaat@kapiteinskoor.nl

2005 Hilda en Marry bevallen

Logo Terug in de tijdHilda bevallen van bokken tweeling

& Marry van een geitje

Twee jaar geleden schonk het Kapiteinskoor twee Nubische geiten aan de kinderboerderij in het Darwinpark ïn Zaandam. Met een fraai concert werden de mooie dieren met hun flaporen overgedragen aan de boerderij en kregen zij de namen Marry en Hilda. Precies: net zoals de dames van het onvergankelijke promotie- team van het koor heten. Nu twee jaar later is Hilda bevallen van een kerngezonde bokken tweeling en Marry wierp een geitje. Bijzonder was dat beide bokken sprekend op Kapiteins leken. Ze waren zwart wit van vel. Marry viel een beetje uit de toon en schonk het leven aan een bruin geitje.

De vader is Bart, een Nubische bok, die van een kinderboerderij in Almere werd gekocht. Toevallig woont hier het oud-lid Bart Reindersma, maar het is niet bekend of de bok naar deze kunstenaar vernoemd is. Aanvankelijk werd meegedeeld, dat Mikkie de vader was, maar dit blijkt de bok, die zijn echtelijke plichten moest verzaken, omdat hij te klein was, zodat hij Hilda en Marry niet kon berijden. De nieuwkomers in het Darwin-park zullen daar voorlopig de eerste maanden blijven.

2005 Kapiteins met bokkenDan zal er gezocht worden naar kinderboerderijen elders in het land. ”Er zal ongetwijfeld belangstelling voor zijn” zegt Karin namens de boerderij. ”want Nubische geiten en bokken blijven bijzonder. Zaterdagmiddag 2 juni waren de Kapiteins present om het ‘geboorte-concert’ te geven. Voor een enthousiast publiek zong het koor zijn repertoire van meezingers en zeemansliederen. Uiteraard werd ‘Lang zal ze leven’ aangeheven voor de nieuwkomers in de kinderboerderij.

Beide bokken ontvingen de namen Bertus en Louis, naar twee overbekende Kapiteins, die spontaan hun stem kwijt raakten. Het geitje werd Tïneke gedoopt. Deze naam werd ontleend aan penningmeester Tineke Kerszemaker, die helaas niet aanwezig was, omdat ze met haar Gijs net met vakantie was gegaan. Bertus Jansen, zanger van het overbekende ‘Ameland’, en Louis van ‘t Padje, v/h kastelein in Zaandijk, tegenwoordig concierge in Zaandam, waren zo ontroerd over de bijzondere eer die hen werd aangedaan, dat zij zelfs geen slok Berenburger meer door hun keel kregen. Om de bokken te kunnen herkennen werden de namen ingeschreven in het logboek van de boerderij, waarbij de opvallende kenmerken van de dieren voor eeuwig werden vastgelegd. Zo werd voor het nageslacht genoteerd: Louis: grote zak; Bertus: klein pikkie. Voor Tineke werd genoteerd: streng verboden te steriliseren!