archief
Login Leden
Contact Informatie
Secretariaat Het Kapiteinskoor Wim Sluijter
Tel.nr. 0647 216 249
secretariaat@kapiteinskoor.nl

2006 Willem vd Bles

Logo Terug in de tijd

Van der Bles zong te hard!

Een unicum in de historie van het Kapiteinskoor! Willem van der Bles zong te hard. Het gebeurde allemaal tijdens een bedrijfsfeestje van C1000-SIot. De stemming zat er prima in, toen rond de klok van half één Willem van der Bles het verzoek kreeg om ‘Ut jachie’ even te zingen. Hij was op het partijtje terecht gekomen, omdat zijn Rietje in de supermarkt werkt.

2006 Willem van der BlesBles kon uiteraard niet weerstaan aan dit verzoek en zette tot groot plezier van iedereen zijn Iijflied in. Buiten slopen echter twee agenten van de milieu-politie rond. Decibelmeter in de aanslag. Vier dagen later kreeg Meindert Hondema het verzoek om zich voor verhoor te melden op het politiebureau in Purmerend. De dienders waren daar helemaal vandaan gekomen om te controleren of het in de Zaanstreek niet wat te vrolijk toeging. Tenslotte werkten ze voor de politie regio Zaanstreek-Waterland. Meindert en Karin bedankten voor de eer en kregen vervolgens een keurige bekeuring compleet met rapport thuis gestuurd. Alles stond er op: het weer. het omgevingsgeluid. En jawel hoor: Willem van der Bles had 23 hele decibellen te veel geproduceerd.

”Meer dan 40 decibel mag niet” zei Meindert, ”Dat is al ongeveer het geluid dat je maakt als je met je buurman proost en de glazen tegen elkaar tikt. De dienstkloppers uit Purmerend hadden zich weer helemaal waargemaakt. Alleen de titel van Willem’s song – Ut jachie –  ontbrak in het procesverbaal. En het fatsoen om even binnen te komen en te zeggen, dat het wat zachter moest, dat ontbrak natuurlijk ook. Resultaat: 500 euro boete voor De Kapiteinshut!

Bravo politie Zaanstreek- Waterland! Dat is nog eens een krachtige daad in de bestrijding van dat zootje in de Zaanstreek. Dat een paar honderd meter verderop aan de andere zijde van de sluis de drugs bijna met ponden tegelijk worden verhandeld, nou ja … Dat is niet zo belangrijk!