archief
Login Leden
Contact Informatie
Secretariaat Het Kapiteinskoor Wim Sluijter
Tel.nr. 0647 216 249
secretariaat@kapiteinskoor.nl

2008 Assendelft

Logo Terug in de tijd

Jaarfeest partycentrum Wapen van Assendelft

 

Een stampvolle zaal vierde zaterdag 2 februari het jaarfeest van het Kapiteinskoor in partycentrum Het Wapen van Assendelft in Assendelft. Terwijl Prins Carnaval en zijn feestneuzen in de Wintertuin hun capriolen vertoonden, zongen ruim 500 bezoekers in de grote zaal uit volle borst mee met Het Kapiteinskoor.

Onder hen waren Jos en Tiny van Tuijnen uit Eindhoven en hun twee dochters uit Waterlandkerkje in Zeeland. De dames uit Zeeland hadden het koor tijdens Sail Amsterdam in actie gezien op het Rembrantsplein en aangezien hun vader een groot liefhebber van het betere zeemans- en feestlied is besloten vorig het donateurschap van Het Kapiteinskoor als verjaardagscadeau aan te bieden.

Dat werd bijzonder op prijs gesteld. Ook alle cd’s werden afgenomen. Om het Kapiteinsfeest bij te wonen had de familie zich zaterdagmiddag al in hotel Saus Souci in Zaandijk genesteld. Jos en Tiny vermaakten zich prima in Assendelft terwijl toch in hun eigen stad het carnaval in alle hevigheid woedde. “Maar dit vinden wij veel leuker” zeiden ze in koor. We hebben een buitengewoon gezellige avond gehad.”

2008 Feest in AssendelftZe zagen onder andere optredens van For Every One, de Claudia Singers en de Muziekdozen. Het Kapiteinskoor zong veertig minuten de sterren van de hemel en de eigen rapper Nol Z. maakte zijn podiumdebuut voor een groot publiek met het ongeëvenaarde “Aan het strand …”.  De zenuwen gierden door zijn lijf, maar hij bracht het er voortreffelijk vanaf. Hoogtepunt van de avond vormde het optreden van de Village People met YMCA Het nummer plofte als totale verrassing de zaal in. Claudia had er als danstrainer weer wat moois van gemaakt. Carel van de Nes was een buitengewoon ruige politieman, Joop Vreeke schoof met zijn gespierde lijf als Vondelparkslaper over het toneel, Bertus Jansen verscheen als Winnetou voor het voetlicht en Henk Keizer vertolkte de rol van Cowboy Gerard.

Dit gemêleerde gezelschap kreeg de zaal volledig plat. Zoals het hoort trouwens. Het was een act, die geheel in de stijl van Het Kapiteinskoor thuis hoorde. Verrassend flitsend en met een uitstekende mededinger. Zo kwam de band Tuesday Blues in een gespreid bedje. De stemming zat er volledig in en dit uitstekende orkest knoopte er nog ruim twee uurtjes aan vast met prima jaren vijftig- en zestig muziek. Toen hadden de carnavalsvierders van de Zaanzotters en de Kapiteins en hun aanhang zich inmiddels al volledig verbroederd. Zo werd het een pracht avond, waarbij menigeen nog met een fraaie prijs naar huis ging uit de rijk gevulde tombola. De fiets kwam terecht bij één van de Claudia Singers. Zij vroeg zich verbijsterd af: Hoe krijg ik dat ding thuis? Wim de Graaf jr wist onmiddellijk de  oplossing: “Straks worden de trappers er aangezet’