archief
Login Leden
Contact Informatie
Secretariaat Het Kapiteinskoor Wim Sluijter
Tel.nr. 0647 216 249
secretariaat@kapiteinskoor.nl

2009 De Kees games

Logo Terug in de tijd

De Kees Games

De Kees Games, waarover stokoude Kapiteins het al dertien jaar praten, zijn eindelijk van de grond gekomen. Op Koninginnedag 30 april gingen de eerste Games van start in de Klauwershoek. Om 12.30 uur klonk het eerste fluitsignaal voor een spectaculaire wedstrijd handtasje werpen. Al enkele weken geleden werd door de directie van De Kapiteinshut in de plaatselijke pers een oproep geplaatst voor het aanleveren van de benodigde handtassen en de response op die oproep overtrof alle verwachtingen. Met grote regelmaat kwamen wildvreemde mensen het café binnen om een bijdrage te leveren aan het bijzondere feest. Het gevolg: er is inmiddels een kostelijke verzameling damestasjes in voorraad.

Kees Keijer, voorzitter en naamgever van het bijzondere toernooi, zei zeer tevreden: ”Dit is wel een bewijs dat het initiatief is aangeslagen. Jammer alleen, dat het dertien jaar geduurd heeft voor het zover was, want toen ik in het eerste bestuur van het koor zat werd er al over gesproken.” Kees krijgt als voorzitter assistentie van Kees Klaucke, want het zijn tenslotte Kees Games. Bekende en wildvreemden hadden liefst 70 tasjes ingeleverd aan de bar van café De Kapiteinshut, die allemaal goed gekeurd werden door de Kees-commissie.

2009 KarimBij het inwerpen wierp zich ook een echte Keeshond in de strijd, die spontaan de tasjes begon te apporteren. Dat scheelde Kees Keijer heel wat heen en weer geloop, zodat hij ijverig de resultaten kon bij houden. Het zonnetje scheen op volle toeren. Bij restaurant De Kleine Waarheid zong Loek het hoogste lied en de terrassen zaten al snel stampvol. De Kees Games gingen ook op volle toeren door. Tasjes bleven aan vlaggenstokken hangen, botsten tegen verkeersborden of vlogen zo maar twintig meter ver weg.

Absolute uitblinker was Karim, die zijn tas zo op het oog liefst 20 meter en 50 centimeter van de startlijn zag neer dalen. Dat overigens, nadat hij bij twee eerdere pogingen zijn tasje op het dak had zien belandden. De Kees-commissie dreigde hem hiervoor te bestraffen met tweemaal vijf meter strafkorting op zijn totale afstand, maar na ampele discussies en felle protesten werd Karim uiteindelijk toch als winnaar van de eerste Kees Games uitgeroepen.

Hij ontving voor zijn bijzondere prestatie een Gouden Handtasje en de pas verschenen Zingen op de Zaanjurk, dat eigenlijk een t-shirt is, maar uit de categorie X/L-bleek te stammen. ”Daar kan ik mooi in slapen” zei de winnaar tijdens zijn persconferentie na afloop.