archief
Login Leden
Contact Informatie
Secretariaat Het Kapiteinskoor Wim Sluijter
Tel.nr. 0647 216 249
secretariaat@kapiteinskoor.nl

2011 Knallend Jubileum

Logo Terug in de tijdKnallend jubileumfeest

Muziekdozen, Benjamin, Streetrollers en als hoofdmoot natuurlijk het Kapiteinskoor zelf. Dat waren de ingrediënten voor een knallend jubileumfeest in het Zaantheater, waar ruim 600 fans genoten van een schitterende avond. Het mooiste compliment kwam van mevrouw Leny Vissers – Koopman, de wethouder van Cultuur in Zaanstad. Bij de overhandiging van het eerste exemplaar van de nieuwe cd ‘Neem mij mee, Kapitein’ zei zij: ”Na Margriet Eshuijs is Het Kapiteinskoor in vijftien jaar tijd uitgegroeid tot het bekendste muziekgezelschap uit de Zaanstreek.

Het koor verzorgt al jaren prachtige promotie voor onze stad”. Bijna 70 zangers bevolkten het podium toen de spots aangingen en de show van start ging. In de middaguren was er nog een generale repetitie gehouden. Regisseur Wim de Graaf jr en dirigent Carel van de Nes zaten met kromme tenen te wachten op de entree van zanger Mick Harren die deze avond een gastrol zou vervullen. Hij kwam niet! Na een telefoontje merkte Mick laconiek op: ”Ik ben ziek. lk kan niet komen. Waarom hij zelf niet de moeite nam om deze rampzalige mededeling eerder op de dag te doen bleef onduidelijk. Maar zoals gebruikelijk vond Het Kapiteinskoor een razendsnelle en zeer goede oplossing. Benjamin van der Logt, de zingende postbode uit Zaandam werd gebeld met de vraag of hij ter elfder ure kon invallen. ”Natuurlijk” zei Benjamin en een paar uur later daalde bij onder een daverend applaus de loopplank. van het schip, dat als decor diende, af.

De improvisatie slaagde buitengewoon goed met twee eigen nummers van Benjamin, Sweet Caroline, waarbij het koor het refrein mee zong een meezinger van Jantje Smit, waarvan de hele zaal uit zijn bol ging. Het Kapiteinskoor scoorde hoge ogen met nieuwe meezingers als ‘Dat bruine café aan het IJsselmeer’, ‘Onder de lantaarn’, de Nederlandstalige versie van het wereldberoemde Lilli Marleen van Marlène Dietrich, en natuurlijk ‘Neem mij mee, Kapitein’, de titelsong van de cd die onder leiding van Carel van de Nes is uitgegroeid tot een echte meestamper. Johan de Haan nam de solo in ‘Hoge blonde duinen’ op uitstekende wijze voor zijn rekening en Harry Broeksmit sloot op niet minder fraaie wijze de avond af.

2011 ZaantheaterDe sneldichters Ralf Grevelink en Dominique Engers zorgden voor de flitsende verbindende teksten met ondersteuning van accordeoniste Atie Oud. Nol Zoutman tekende voor het decorontwerp en arriveerde tussen de bedrijven door ook nog als Sinterklaas met zijn Pieten in de zaal. De sensationele entree die op een wel heel ongebruikelijke wijze de zaal deed meezingen met “Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht”. En tenslotte Richard en Rob, de grootste fans van het Kapiteinskoor die al meer dan tien jaar trouw de woensdagavond bezoeken. Richard dirigeerde alsof hij nooit anders gedaan had de laatste nummers. Rob hanteerde de microfoon alsof hij Mick Jagger was, hoewel hij eerst tegen zijn broer had gezegd: Ik zing nietl’ Hij had trouwens wel al vooraf aan de Kapiteins gedacht, want toen hij het theater binnen kwam overhandigde hij de secretaris gelijk twee dozen met chocolaatjes: ‘Voor bij de koffie”.

Zo werd het ook nog een smakelijke avond. De Kapiteins-dansgroep denderde onder leiding van Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten in polonaise over het podium op de tonen van ‘Neem mij mee, kapitein. Het was dus geen wonder dat het publiek vol lof was over de buitengewone avond. De bezoekers werden vanaf half acht in de foyer van het theater onmiddellijk in feeststemming gebracht door De Muziekdozen, het bruisende popkoor uit Zaandam, terwijl na afloop van de theatershow The Streetrollers met jaren zestig en zeventig hits voor een prachtige afsluiting van dit waardige jubileumfeest zorgden.