archief
Login Leden
Contact Informatie
Secretariaat Het Kapiteinskoor Wim Sluijter
Tel.nr. 0647 216 249
secretariaat@kapiteinskoor.nl

Dag 2

Bernkastel naar Zell

 

Na een gezellige avond met muziek en dans heerlijk (hoewel gescheiden) geslapen in onze hut; dan een poging gewaagd om te douchen in zo’n kleine ruimte. Sta je er onder en dan: o ja waar is de kraan, gelukkig dichtbij. De warme kraan aan en jawel, een schrik en een gil, kwam uit de doucheruimte MS Allegrokoud water, nou dan alleen maar de delen die even wat meer aandacht nodig hadden gewassen.

Ons uitzicht was niet best daar er een ander schip tegen aanlag, die vertrok om 5 uur, dus toen eindelijk zicht over de Moesel.

Vandaag, zondag 9 oktober, hebben wij een overvol programma met als hoogtepunt het optreden in Zell, maar we gaan eerst ontbijten als de boot om 8 uur vertrekt. De MS Allegro, een geweldig 3 sterren fluisterschip waarvan je de motoren praktisch niet hoorde, voer ons over de Moesel met prachtige vergezichten over de vele wijnranken met hun prachtige herfst kleuren.2016-10 Alles is druiven

De Moesel, een pracht rivier die ontspringt in de Vogezen en een lengte heeft van 550 km. Het mooiste gedeelte van de Moesel is het gebied tussen Berncastel en Cochum en die hebben wij met de boot afgelegd. Wel moesten er enkele sluizen genomen worden, 7 stuks. Het verval is behoorlijk, namelijk enkele tientallen meters. Wel indrukwekkend als je door zo’n sluis gaat. Zo zit je nog boven het maaiveld en enkele minuten later zit je tussen 2 muren van de sluis want sommige hebben wel een verval van 7 meter en meer.

Om half elf werd er omgeroepen dat er koffie klaar staat in de lounche. Een prachtige en sfeervolle ruimte waar voldoende plek was om van het uitzicht te genieten.Spoorbrug

Tijdens de lunch die wij goed lieten smaken voeren wij langs het plaatsje Pünderich, een spoorweg viaduct (19e eeuw) met haar 97 bogen is een van de langste in zijn soort van Europa.

MoselbrückeOok de Hochmoselbrücke is ons niet ontgaan die overspant het dal van de rivier de Mosel (Moezel) ten oosten van Wittlich. Het dichtstbijzijnde dorp is Rachtig. Het viaduct heeft een totale lengte van 1.702 meter en heeft 10 brugpijlers en 11 overspanningen. De brugpijlers zijn van beton en tussen 15 en 150 meter hoog. De overspanningen zijn tussen 104,8 en 209,5 meter lang, waarbij de grootste overspanning beduidend langer is dan bij andere Talbrücken in Duitsland. Het brugdek is van staal, wordt 29,0 meter breed en ligt maximaal 158 meter boven de rivier.

Over de brug loopt de B50. Die weg vormt een schakel tussen de A60 uit Liège en de A61 en A60 naar Mainz en Frankfurt am Main. Het viaduct krijgt 2×2 rijstroken met vluchtstroken.

Richting Zell aankomend komen we langs de bekendste wijn van deze streek de Zwarte Kat. Deze wijn, die gemaakt wordt van de 4 miljoen druiven ranken die daar staan, staat bekend als de lekkerste in zijn soort.

Ondertussen hebben de koorleden zich omgekleed in hun Kapiteins-outfit want er staat een optreden op het programma vlak waar de MS Allegro had afgemeerd en wel voor het raadhuis.

Het was jammer dat Carel van de Nes, onze vaste dirigent, het wegens buikloop af liet weten en thuis moest blijven. Deze taak werd keurig en in steil door onze duizendpoot Wim de Graaf met verve gedaan. Ook was het vervelend dat onze alles aan elkaar pratende Nol er niet bij kon zijn.Wim de Graaf1

Het koor dat er altijd staat als het moet was nu ook goed op dreef met Jaap Pols die de spits mocht afbijten met, “Het kleine cafe”, daarna Johan de Haan met het wel bekende “golf van Biskaje”, gevolgd door Wim Sluijter met “Nooit zal ik je meer verlaten”, wat altijd goed klinkt met zijn bruin gebronste stem. De gezellige sfeer zat er direct goed in en er werd flink mee gezongen. Na het optreden zijn we nog blijven hangen en hebben nog een paar heerlijke Federweisser gedronken waarbij het statiegeld van de glazen duurder was dan de wijn. Ook de zanger Christiaan deed het geweldig met zijn schlagers en toen Sierra Madre door het koor gezongen werd zong hij en alle mensen in het publiek mee.

Daarna zijn we terug naar de boot gegaan waar weer een voortreffelijk diner klaar stond. Na het diner zijn we naar de salon gegaan om de avond vrolijk af te sluiten met dans en muziek. Vooral het dansen van Regina op de witte hakjes met het nummer sexbom was prachtig om te zien.

Op naar de volgende dag.

Dick de Ruijter