Kapiteins bij Festina Lente

Kapiteins in Assendelft

Het eerste optreden na ‘Corona’ van het Kapiteinskoor is alweer een paar weken geleden bij de opening van de café’s aan de Klauwershoek, de nieuwste muziekstraat in Zaandam.

Maar waar het Kapiteinskoor ook bekend om staat is het verzorgen van optredens voor bejaarden in verzorgingshuizen. De heren Kapiteins vinden het zonder uitzondering geweldig om deze oudere mensen een uiterst plezierige middag te bezorgen, en dat hebben we lang moeten missen. Dit najaar echter lijkt het helemaal weer de goede kant op te gaan.

Vrijdag 3 september hebben we voor het eerst in ruim anderhalf jaar een optreden mogen verzorgen voor ouderen. Evean Festina Lente in Assendelft was de plek waar het deze middag moest gebeuren. Alle Kapiteins hebben ook echt hier naar uitgekeken. Afgesproken was om het optreden in de buitenlucht te verzorgen. Eigenlijk was de afspraak vorige week en werd toen uitgesteld in verband met de weersomstandigheden, niet wetende dat het de volgende week (veel) beter weer zou worden.

En na wekenlang bewolking en vreselijke plensbuien was het op deze vrijdag een verademing. Het zonnetje scheen uitbundig en de waarschuwing van dirigent Carel om een wit T-shirt onder je overhemd te dragen om een beetje warm te blijven, bleek volkomen onnodig. Als je staat te zingen in de volle zon, met ook nog een pet op je hoofd waardoor de warmte via je hoofdhuid niet weg kan, wordt het zweten. En dat was precies wat er gebeurde want het publiek was bijzonder enthousiast en kon datgene wat het koor ten gehore bracht volop waarderen. Zelfs werd om een handtekening gevraagd van Ted de Braak. Deze twee dames dachten zeker dat Farce Majeure langs was gekomen.

Onze eigen ‘Ted de Braak’ gaf natuurlijk heel graag zijn handtekening en de dames waren verrast dat op het papiertje de naam van Jaap Pols stond. Maar we hebben allemaal enorm genoten om weer te mogen optreden voor luisterend en genietend publiek. Wat was het weer fijn! Dat was ook bij de solisten waar te nemen. Bob de Vries, Jack de Wit, Wim Sluyter en Jaap Pols kweten zich uitstekend van hun taak en zongen met overgave hun solo partij. Carel als dirigent sloot met verve het optreden af met zijn eigen solo.

Dit optreden smaakte naar meer. En dat gaat vast en zeker weer gebeuren.