Kapiteins gaan zingen in Gent

Na Zuid Afrika, Oostenrijk, Duitsland en Italië gaan de kapiteins nu naar België, en wel naar de historische stad Gent. Daar zullen zij acte de presence geven in de internationale Gentse Korendagen.

Gent barst van de historie en wandelend door de stad waan je jezelf af en toe in een openlucht museum. Gent was dan ook in de middeleeuwen één van de belangrijkste havens van Europa. Vanuit heel Europa werden goederen naar Gent getransporteerd om van hieruit te worden verwerkt en verder te worden verhandeld. En al het verdiende geld moest worden uitgegeven en resulteerde in prachtige grachtenpanden, gildehuizen, pakhuizen en vele, vele kerken. Gent telt acht en veertig Godshuizen.

De “skyline” van het middeleeuwse Gent wordt bepaald door 3 torens die midden in het stadscentrum op één rij zijn gebouwd.

De kapiteins zingen op vrijdag middag in de Sint Nikolaas kerk, dit is natuurlijk een prachtig toneel voor de 42 kapiteins die naar Gent afreizen. ‘s Avonds staat er een wandeltocht door Gent op het programma, deze wandeltocht is ooit ontstaan bij Sail Amsterdam waar de de kapiteins al zingend door Amsterdam trokken. De kapiteins zullen op verschillende historische en mooie plaatsen enkele liederen ten gehore brengen, “waar het gezellig is blijven we staan en anders gaan we gewoon verder” zegt een enthousiaste dirigent Carel van de Nes.

Op zaterdag volgt er een privé rondleiding langs de mooiste en interessante plekjes in Gent, onze Gids is kapitein Guido Cleppe hij zal ons het prachtige Gent eigen maken, zijn ouders wonen nog steeds in Gent en Guido kent daar elk hoekje.

In de middag een hoogtepunt van deze reis, het afsluitende optreden van de korendagen in de Opera van Gent. Het kapiteinskoor heeft de eer om als laatste op te treden zodat zij de internationale korendagen op een feestelijke manier mogen afsluiten.

Op zondag, rond de klok van twee, keren de kapiteins weer terug in de kapiteinshut waar Ed Vermeulen, ooit muzikant bij het koor, de middag muzikaal zal omlijsten.