archief
Login Leden
Je bent niet ingelogd.
Jan Haringrace 2017
Contact Informatie
Secretariaat Het Kapiteinskoor Wim Sluijter
Tel.nr. 0647 216 249
secretariaat@kapiteinskoor.nl

Kapiteins in Wormerveer

Kapiteins in Wormerveer

Het is al wat jaren geleden dat het Kapiteinskoor mocht zingen in de Amandelbloesem in Wormerveer.  Op donderdag 1 november 2018 was het weer zover.  Na de brand is de Amandelbloesem verbouwd en het is er beslist mooier op geworden. De bewoners lijken dan ook erg tevreden, en keken uit naar de eerste klanken van het koor. Maar er was eerst tijd voor koffie en de Kapiteins zaten gezellig te kletsen tot dirigent Carel het signaal gaf dat we moesten beginnen.

De opkomst van de koorleden was flink te noemen, ergens tegen de dertig man. Maar de zaal zat vol belangstellenden, waar zelfs 54 mensen een toegangsprijs voor over hadden om ook mee te mogen luisteren. Over populariteit heeft het Kapiteinskoor dan ook niet te klagen. Na de eerste klanken van ons openingsnummer “Stuurman, de trossen los” werd er al meteen geapplaudisseerd, om duidelijk te maken dat het publiek zich meteen thuis voelde met deze muziek.

Diverse nummers volgden waaronder “Wind en Water”, geschreven door ons koorlid Cees Meerevoort. De “Sleepbootkapitein”, de “Marspotpourri” en “Het Zaanse land” volgden. Het werd tijd voor een solist: Johan de Haan werd gevraagd om op zijn onnavolgbare wijze te vertellen over een Kapitein die altijd begint te jammeren als hij door de golf van Biscaje vaart.

Na de pauze kwam de inmiddels vertrouwde ‘act’ van Opa André en kleinzoon Toon, de “Zuiderzeeballade”. Er was zelfs een verzoeknummer ingediend: “Het Vissersmeisje” werd aangevraagd. Toevallig had dirigent Carel dat nummer op zijn programma staan.

Het applaus wat daarop volgde was bijzonder. De vrouw die het nummer had gevraagd vertelde dat haar moeder dat altijd zong in de keuken.  Na nog een paar nummers mocht onze Bob op sprekende manier “Het kleine Café aan de Haven” brengen.Na het bekende zakdoekjes lied kwam de vaste afsluiter “Laat maar lekker gaan”, nog gebracht door Carel, waardoor Frits, bij afwezigheid van Nol Zoutman nu fungerend als spreekstalmeester, toch even als zwaaier voor het koor kwam te staan.

Het succes was zo groots dat we direct gevraagd werden om snel weer terug te komen. Na de belofte dat dat wel zou gebeuren sloten we af met “Stuurman de trossen los”.

Het koor heeft weer een fantastische indruk achtergelaten en de mensen die wonen in de Amandelbloesem hebben een heel fijne middag beleefd waar zelfs even tijd en gelegenheid was om de voetjes van de vloer te laten gaan, ofwel een lekker walsje of een quick-step, zelfs nog een polonaise.

This content is restricted to site members. If you are an existing user, please login. New users may register below.

Aanmelden voor bestaande gebruikers
   
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld

Commentaar is gesloten.