archief
Login Leden
Je bent niet ingelogd.
Jan Haringrace 2017
Contact Informatie
Secretariaat Het Kapiteinskoor Wim Sluijter
Tel.nr. 0647 216 249
secretariaat@kapiteinskoor.nl

Kapiteinskoor bij Dam-tot-Dam wandel

Succes voor het Kapiteinskoor

Zaterdag 21 september was het weer Dam-tot-Dam loop de Wandel. En bijna als vanzelfsprekend was het Kapiteinskoor er weer bij. Natuurlijk kan je op zo’n dag niet je hele repertoire brengen en een groot deel van de liedjes passen niet bij zo’n gelegenheid. Maar er zitten toch een paar ‘schlagers’ bij die je zelfs een paar keer kan gebruiken omdat er toch steeds weer nieuwe groepen langs lopen.

Het is ook erg leuk voor de wandelaars om onderweg verwelkomd te worden en bemoedigend toegezongen. Vele wandelaars gaan in hun enthousiasme met de handen en armen zwaaien en meedeinend op de muziek lopen ze rustig verder. Niet allemaal natuurlijk, want je hebt er ook (vooral vrouwelijke) lopers bij die langere tijd bij de mannen van het Kapiteinskoor blijven hangen.

Enkele liedjes werden dan ook diverse keren herhaald die zaterdag. Liedjes als “Met je handjes de lucht in” en “Aan de Amsterdamse grachten”, maar zeker ook “De Jordaan medley” doen het erg goed bij de wandelaars. Tussendoor natuurlijk toch wel wat nummers uit ons gewone repertoire zoals “De Sleepbootkapitein” en  “’de Golf van Biscaje”, en “Daar kan een ronde zeeman niet om treuren”, deze worden altijd wel erg gewaardeerd bij het wandelend publiek.  Grappig zou wellicht zijn geweest in dit verband ook het liedje “Hij is wat laat hoor met zijn rollator” te brengen.

Natuurlijk ontbraken ook nu de solisten weer niet: Johan de Haan bracht “Je Glimlach”, Bob de Vries bracht “Mannen, taan het zeil, en Jaap Pols “’t Kleine cafë aan de Haven”.

Er was een afspraak dat er muziek zou zijn tot 16.00 uur, maar omdat de Kapiteins al om 11.30  uur waren begonnen werd het langzaam aan wat zwaar voor de stembanden van de mannen. Normaal wordt er drie maal gezongen met tussendoor een pauze voor een hapje en een drankje (biertje). Dit keer zongen de Kapiteins vier sessies omdat we anders toch wel erg vroeg zouden stoppen. Het hele koor stemde er dus mee in om nog een sessie te doen, maar ondanks dat werd er toch om ongeveer 15.15 uur ingezet voor het laatste liedje.

Wederom heeft het Kapiteinskoor een enorm gezellige middag verzorgd en waren de Kapiteins er best trots op het beste te hebben gebracht voor de gasten tijdens de Dam-tot-Dam loop, versie 2019.

This content is restricted to site members. If you are an existing user, please login. New users may register below.

Aanmelden voor bestaande gebruikers
   
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld

Commentaar is gesloten.