Kapiteinskoor in oude ritme

Kapiteinskoor weer in het ‘oude’ ritme terug

Sinds het Kapiteinskoor op 25 mei voor het eerst repetities, zeg maar gezellige zangavonden, in onze nieuwe ‘thuishaven’ het ´Tolhuys` houdt, zijn er inmiddels twee zeer succesvolle optredens verzorgd. Op 25 juni waren we te gast op het Trawler-festival in IJmuiden. Overvolle kade’s met enorm veel bezoekers. Het Kapiteinskoor mocht in deze ambiance hun steentje bijdragen aan alle gezelligheid.

Er was voorspeld dat het niet droog zou blijven, maar in IJmuiden was die waarschuwing overbodig want het bleef droog met een ‘lekker’ zonnetje. Alle bekende liedjes kwamen voorbij en het publiek deed lekker mee. Vooral toen het hussel-lied voorbij kwam waarin Carel de mensen en het koor voorzegde wat de komende tekstregel zou zijn.

Een week later, op 1 juli, was het koor weer te gast bij een feestelijke grote zaal in verzorgingshuis “Het Pennemes”. Kennelijk is er een verbouwing geweest want de ingang was aangepast en de dubbele entree naar de zaal was een enkele geworden. Weliswaar volop ruimte, ook voor de vele rollators, Een volle zaal met veel vrijwilligers die de bewoners bedienden met hapjes,  een glaasje advocaat of iets anders lekkers. Ik heb zelfs haring voorbij zien komen en heerlijke kibbeling. Eén nadeel: de kibbeling was koud en dat is toch minder lekker dan zò uit de frituur.

Maar de zaal genoot, de vele bewoners zongen uit volle borst mee, hierin aangemoedigd door spreekstalmeester Frits. De sfeer was weer uitstekend, mede door de verschillende vrijwilligers die als Volendams meisje in (halve) klederdracht rondliepen. Bijzonder was wel dat de echtgenote van ons overleden koorlid Ludwig één van de vrijwilligers was en die zichtbaar ontroerd naar Carel liep toen die het liedje “Zoen me nog een keer” voordroeg.

Dat was het liedje wat haar man altijd zong……..

En dan gaan we weer verder. Het Kapiteinskoor komt in het oude ritme terug. Zondag 10 juli in Monnickendam bij de Jan Haringrace, een week later in Wormer bij het verzorgingshuis Torenerf en eind Juli in Midden-Beemster.

Het gaat zeer goed met het Kapiteinskoor.