archief
Login Leden
Contact Informatie
Secretariaat Het Kapiteinskoor Wim Sluijter
Tel.nr. 0647 216 249
secretariaat@kapiteinskoor.nl

Kapiteinskoor Zaandam

Kapiteinskoor Zaandam

KZ is een begrip in Nederland. De letters staan niet alleen voor Koog-Zaandijk, de beste korfbalclub van dit moment, maar ook voor Kapiteinskoor Zaandam. Geen wonder dus dat de sporters en de zangers elkaar zaterdagavond 19 februari vonden.

In de spo(r)tlight

De korfbalclub speelde één van zijn druk bezochte thuiswedstrijden in sporthal De Sprong in Koog aan de Zaan en de zangers marcheerden in de pauze naar de middencirkel om daar ook hun kunsten te vertoenen. Onder leiding van dirigent Carel van de Nes, die thuiswedstijd speelde, want voor het eerst kon hij lopend een optreden bereiken, zongen de Kapiteins hun beroemde tune ‘Stuurman de trossen los’, terwijl het enthousiaste korfbalpubliek uit volle borst meedeed.

Net zo ging het onder leiding van Nol Zoutman met zijn fraaie versie van ‘Aan het strand …’  Het flitsoptreden werd besloten met de nieuwe hit ‘Neem mij mee, Kapitein’ en ook dat nummer zorgde voor veel sfeer en deining op de tribune.

Een pauze in een korfbalwedstrijd duurt nu eenmaal niet langer dan een kwartier. Dus na ‘Neem mij mee, Kapitein’ konden de zangers weer opkrassen. Dat deden ze trouwens met veel genoegen, want deze korte zangsessie bleek zeer aan te slaan bij het publiek en is zeker voor herhaling vatbaar. KZ-ers horen kennelijk duidelijk bij elkaar.

Een ander mooi moment was de aankondiging dat Het Kapiteinskoor borg staat voor het topevenement Zingen op de Zaan en dat men het fantastisch vond, dat dit evenement ondanks de recente problemen toch weer op de agenda staat. Dat kwam de zangers op een hartelijk applaus te staan zonder dat ze ook maar één keer de bal door de korf gooiden.

Dat was trouwens ook niet nodig, want hun collega KZ-ers deden dat met verve en wonnen zoals gebruikelijk hun wedstrijd met ruime overmacht.

This content is restricted to site members. If you are an existing user, please login. New users may register below.

Existing Users Log In
   
New User Registration
*Required field

Laat een bericht achter

Je moet ingelogd zijn om een bericht te plaatsen.