archief
Login Leden
Contact Informatie
Secretariaat Het Kapiteinskoor Wim Sluijter
Tel.nr. 0647 216 249
secretariaat@kapiteinskoor.nl

Kapiteinsvaart 2010

Om 8.05 arriveerden de eerste gasten al aan de sluispolderweg bij orange nautical Services, alwaar de Moby King al afgemeerd lag. Echter zij mochten nog niet aan boord, dus even wachten in de motregen. Meindert Bultstra, Jan Fruitier en Harry Broeksmit zorgden ervoor dat alle auto’s keurig geparkeerd werden, en na het sein van de kapitein kon iedereen aan boord, alwaar de tafels gezellig gedekt waren met bonbons, cake en koffie. Na enig gelummel met de loopplank, welke dankzij Willem Smit en zijn schoonzoon toch nog van de boot werd los gehaald, vertrok de boot met bestemming Lelystad. Dit was het begin van een nogal onstuimige vaart.

Aan boord was de sfeer prima, ondanks het nogal wisselvallige weer. Enige motregen, wind, maar ook droge momenten passeerden om en om, maar dat mocht de pret niet drukken. Aangezien de entertainers erg enthousiast waren begonnen Rein en Dirk, welke deze reis een duo vormden. De sfeer zat er meteen goed in, en de toon voor de dag was gezet. Na drie kwartier gaven zij het roer over aan Stef, een 18 jarig aanstormend talent. Stef maakte deze dag zijn officiële debuut, ten midden van de kapiteins en hun fans, zong hij de sterren van de  hemel. Vele bekende artiesten maakten al eerder hun debuut bij het koor, dus succes is bijna verzekerd.

Het kapiteinskoor mocht natuurlijk ook niet ontbreken op deze dag, en onder leiding van Willem van der Bles brachten zij een vijftal liederen ten gehoor, daarna nam Meine Bultstra de microfoon om tot het uitreiken van de Gouden Dirk over te gaan. Met gepaste trots en met de juiste complimenten werd Willem van der Bles uitgeroepen tot Gouden Dirk van 2010. Dit vanwege zijn lange verleden, lid sinds 10 jan 1996, maar ook zijn zelden afwezigheid, nooit te beroerd een handje te helpen bij het opruimen  en dan nog zijn fanatieke wijze van dirigeren als dat nodig is, heeft het bestuur hiervoor gemeend hem deze titel toe te kennen.

Ondersteund door de Friese vlag en het volkslied, welke hij met Rietje uit volle borst mee zong, sprak hij na afloop de mensen toe met de woorden; “ik heb hier 66 jaar op gewacht, maar ik ben er werkelijk heel blij mee”.

Daarna werd de polonaise ingezet, en maakte Frank er een waar feest van totdat we in Lelystad afmeerden, alwaar men van boord kon om Batavia stad te bezoeken. Het aanmeren ging op een, voor het koor, een vertrouwde manier, namelijk met een behoorlijke klap op de stijger. Door enkele werd de Batavia werf bezocht, daar vordert de bouw van ‘de 7 provinciën” langzaam maar gestaag. Helaas wilde het weer niet echt mee werken, en werd het een nogal nat bezoek aan Lelystad. Terug aan boord vertelde Henk Keijzer dat hij volgend jaar wel de trip wilde verzorgen, hij zou een duikboot af willen huren dan heb je in ieder geval geen last van regen!

Terug aan boord werd de jarige Peter Slot toegezongen door de menigte en dit was het begin van een zeer gezellige thuisreis, waar zelfs de zon zich nog even liet zien. Het was een nogal onstuimige trip, en menigeen twijfelde zelfs aan hun capaciteiten als zeeman. Maar het mocht de pret niet drukken, alle artiesten maakte er stuk voor stuk een geweldig feest van. Onze geluidsman Ronald Schenk deed prima werk, en zorgde ervoor dat elke artiest klonk zoals dat bedoeld was. Hij werd daar later nog voor bedankt namens de organisatie. Net zoals de kapitein van de Moby King, ook Mary en Hilda werden bedankt voor hun goede zorgen voor het koor. Jaap Vreeken werd als oudste koorlid bedankt voor zijn aanwezigheid met een fles Kapteinsbitter, zijn levensgezel Greet werd beloond met een grote bos bloemen, dit omdat zij Jaap elke woensdag, en wanneer hij nodig is,  naar de hut brengt.

De laatste twee uur ging het dak eraf en was het een groot feest. Eenmaal aangekomen in de Achtersluispolder liet de kapitein weer zien hoe het afmeren met zo’n boot niet moet. Na 15 minuten gestuntel schoten weer Willem en Herman de mensen te hulp, zodat we toch nog veilig van boord konden. Waarna iedereen weer veilig naar huis afreisde. De organisatie kan terug kijken op een, ondanks het slechte weer, fantastische dag, waarbij zij getracht hebben een ieder het naar het zin te maken. Dit zal niet in alle gevallen zo zijn, maar dat blijft nou eenmaal!

This content is restricted to site members. If you are an existing user, please login. New users may register below.

Existing Users Log In
   
New User Registration
*Required field

Laat een bericht achter

Je moet ingelogd zijn om een bericht te plaatsen.