archief
Login Leden
Je bent niet ingelogd.
Jan Haringrace 2017
Contact Informatie
Secretariaat Het Kapiteinskoor Wim Sluijter
Tel.nr. 0647 216 249
secretariaat@kapiteinskoor.nl

Kapiteinsvaart 2018

Kapiteinsvaart 2018

Sinds jaren organiseert het Kapiteinskoor een vaartocht, waarbij de echtgenotes van de Kapiteins, sponsors en andere belangstellenden een dagje kunnen meevaren. De nadruk ligt op deze dag op ontspanning en plezier. Op zondag 2 september 2018 was het zover,  de geplande tocht kon beginnen. Het weer was prachtig, zonnig en redelijk warm. De weergoden waren ons goed gezind.

Het inschepen gebeurde in Leiderdorp, aan de Zijldijk, niet ver van het Brasemermeer en de Kagerplassen. Een vaartocht over deze meren in dit waterrijke gebeid moest wel leiden tot een geweldige dag, zeker met dit mooie weer. Het was niet bepaald een klein schip waar we op voeren, maar het was wel vol. Veel Kapiteins hadden hun echtgenote meegenomen, maar ook waren er flink wat genodigden. Kortom het bovendek, natuurlijk het meest in trek met dit mooie weer, was vééél te klein voor allen. Het achterdek, ook open, was ook vol, dus moesten helaas wat anderen genoegen nemen  met een plekje binnen, wat overigens ook vol was maar waar je de muziek amper kon horen. Het gevolg laat zich raden: de mensen die beneden zaten gingen toch naar boven om mee te kunnen genieten van de uitstekende sfeer. Helaas werd het daardoor zo druk dat de bediening amper meer tussen de genietende mensen konden bedienen. Met veel geduld ging het allemaal nog wel.

Naast de uitstekende sfeer was ook de verzorging uitstekend. Uiterst vriendelijke en vlotte bediening. Niet alleen wat drank betreft was alles puikbest in orde, ook de voedsel verzorging was uitstekend en werd keurig op tijd geserveerd. Dus na de lunch met soep en broodjes gingen de mensen die benedendeks zaten naar boven want de zanger René Rosas was al begonnen met het verder opbouwen van de sfeer op het bovendek. Dat kon je wel aan hem overlaten. De sfeer zat er zo goed in dat de verbaasde mensen aan de wallekant, die het schip voorbij hoorden komen, deinden mee op de klanken, vaak met de handjes in de lucht. Bij het passeren van bruggen stonden mensen ook mee te dienen, en op het schip was er alleen maar plezier.

De kapiteins werden natuurlijk ook door Carel opgeroepen aan dek te gaan: “alle hens aan dek”.

Begonnen werd uiteraard zoals altijd met “Stuurman de trossen los”.   Natuurlijk heeft het koor een uitgebreid repertoire, maar veel daarvan is toch wat oud. Carel koos dus voor het brengen van de nieuwere liedjes waarbij Johan de Haan als eerste solist werd gevraagd “Je Glimlach” te brengen. Dat kon hij natuurlijk als geen ander. Maar uiteraard konden we niet voorbij gaan aan lekkere meezingers als bijvoorbeeld “Aan de Amsterdamse Grachten” en anderen. Wim de Graaf werd gevraagd het mooie Ancora-nummer te zingen “Vrij als de wind”.   Dit nummer doen we alweer enige tijd, maar toch blijft het fijn om naar te luisteren.

In het kader van de rollatorloop,  woensdag 5 september, leek het Carel noodzakelijk nog eens “Hij is wat laat hoor met zijn rollator”  te repeteren waarvoor Nol Zoutman de originele tekst wat heeft aangepast. Het was maar goed dat dit nog even gerepeteerd werd want het moest een paar keer over en nog was Carel niet tevreden. Sommigen vinden het kennelijk moeilijk om op het juiste moment te beginnen.

Tot grote verbazing van iedereen waren er een paar dames die het idee hebben opgevat om als Kapiteins-dames ook eens een liedje te zingen. Natuurlijk zullen er een paar van de organisatie zijn die dit hebben geweten maar voor alle anderen was het een verrassing. Wat wel zeker is dat Nol Zoutman ook hiervoor de tekst heeft geschreven. Het was wel duidelijk dat er niet gerepeteerd was want de meeste Kapiteinsvrouwen wisten ook van niks. Ondanks dat ging het toch nog voorbeeldig. Het klonk goed en weer eens wat anders als de zware mannenstemmen.

Na de pauze voor de Kapiteins, waarin René Rosas weer een optreden verzorgde, werden er opnieuw wat zogenaamde ‘meedeiners’ gezongen. André van Beveren mocht vervolgens voor het eerst in een optreden een ander liedje van Ancora brengen: “De wind roept mijn naam”.

Het was niet de eerste keer dat André mocht soleren, maar met dit nummer was het wel voor het eerst, en dat was toch even spannend. Omstanders glimlachten en sommige Kapiteins knikten vriendelijk, zo van ”goed zo, jongen”.

Vervolgens kon Nol natuurlijk weer schitteren met zijn husselversie van “Aan het strand”.

Al met al een heerlijke dag waarin iedereen volop heeft genoten van leuke muziek, een prettige sfeer, omlijst met een heerlijk zonnetje en een heerlijke temperatuur.

Een prachtige dag was weer voorbij.

This content is restricted to site members. If you are an existing user, please login. New users may register below.

Aanmelden voor bestaande gebruikers
   
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld

Commentaar is gesloten.