archief
Login Leden
Contact Informatie
Secretariaat Het Kapiteinskoor Wim Sluijter
Tel.nr. 0647 216 249
secretariaat@kapiteinskoor.nl

Cees Meerevoort

Mij werd door André van Beveren gevraagd een bijdrage te leveren voor de internet pagina van het Kapiteinskoor.2017-06 Cees Meerevoort 1

 

Mijn naam is Cornelis Meerevoort,  roepnaam Cees. Ik ben geboren in Zaandam op de Belgischestraat 91 in 1937. Mijn geboortehuis is inmiddels vervangen door nieuwbouw. Ben getrouwd in 1964 met Gerrie, en heb 2 lieve dochters en 3 lieve kleinkinderen. Ik woon nu in Wormerveer. Op 30 juni 1999 ben ik lid geworden van het koor.

Dat kwam omdat een collega, Piet vd Louw uit de garage waar ik werkte, al lid was, en zeer enthousiast was. Ik vroeg aan Piet of dat zomaar kon, je moet tenslotte wel kunnen zingen. “Geen probleem zei Piet, er zijn er bij die, als ze gaan zingen, heel China gaat huilen”. Dat gaf mij de moed om me aan te melden. Wanneer het een probleem zou geven, kon ik altijd nog zeggen dat ik in het jongenskoor van de Mathäus Passion heb gezongen, maar voorzingen hoefde niet.

In het verleden mooie optredens mee gemaakt met Joshua en zijn keyboard. Vooral het Zingen op de Zaan en Sail 2000 waar we hebben gezongen en op de 3-master de “Lemkuhl” waren voor mij de toppers.

Helaas ben ik tussen 2005 t/m 2015 ziek geweest. Heb diverse keren kantje boord gelegen, maar het toch overleefd. Na 10 operaties heb ik wel mijn beperkingen, verre optredens moet ik laten schieten.

Tijdens mijn ziekte heb ik erg veel steun van het koor ontvangen d.m.v.  bezoek,  kaarten,  belletjes. Heel sociaal dus. 2016 is voor mij een goed jaar geweest, en heb toch weer kunnen genieten van het koor. Ik hoop dat ik dat nog lang kan doen. Dit is in het kort mijn verhaal.

Cees Meerevoort