archief
Login Leden
Contact Informatie
Secretariaat Het Kapiteinskoor Wim Sluijter
Tel.nr. 0647 216 249
secretariaat@kapiteinskoor.nl

Evert Hakvoort

Evert Hakvoort aan het woord:Evert Hakvoort

Ik ben geboren op 28 september 1946 en nu alweer 46 jaar getrouwd met Ria. We hebben 2 kinderen: Marco en Patricia, en inmiddels trotse grootouders van 4 kleinkinderen. Mijn hobby’s zijn puzzelen, hardlopen en zingen, en natuurlijk zomers de Camping.

Ik ben op 4 september 2008 lid geworden van het Kapiteinskoor door toedoen van mijn schoonzoon. Uiteindelijk heb ik de stoute schoenen aangetrokken en ben naar Zaandam gegaan: de Kapiteinshut op de woensdagavond. Het 1e deel voor de pauze gekeken, geluisterd. Na de pauze met een boek in je handen en geprobeerd mee te zingen. Daarna was ik verkocht.

Sinds die tijd ga ik met veel plezier naar de Kapiteinshut, vooral om de harmonie onder de ‘jongens’. De pauze ervaar ik als heel gezellig met een biertje, een beetje ouwehoeren. De optredens in de regio zijn altijd heel gezellig en de mensen zingen vaak uit volle borst mee. Leuk om dat mee te maken.

Dan de Sinterklaastoer: De Sint en de Pieten mee in de bus en je weet nooit waar die bus naar toe rijdt.  Jammer dat het in 2016 niet door is gegaan.

Een keer in Zaandam, met de Sinterklaastoer bij een optreden in de Sociale Werkplaats was er iemand niet bij aanwezig die wel verwacht was. Hij ontbrak waarschijnlijk omdat hij nog aan het werk was. Men ging hem halen maar hij zei doodleuk: Eerst het werk afmaken en dan kom ik. Zulke dingen vind ik gewoon erg leuk. Ik hoop nog vele jaren in gezondheid nog te kunnen zingen bij het Kapiteinskoor.