archief
Login Leden
Contact Informatie
Secretariaat Het Kapiteinskoor Wim Sluijter
Tel.nr. 0647 216 249
secretariaat@kapiteinskoor.nl

Guido Cleppe

KAPITEINS VOORSTELLENGuido Cleppe

Hawel, het Kapiteinskoor!!! Dat is me nogal een cluubke. Ik heb al in heel wat mannen fietsclubs gezeteld, alleen het Kapiteinskoor, dat is een hechte onvoorwaardelijke vriendenclub.

Ik zal jullie ook nog een geheim vertellen. Sinds januari 1991 ben ik in Nederland komen wonen met het nobel doel de cultuur bij te schaven! Voordien woonde ik in Gent en ben daar ook in de buurt geboren.

Het Kapiteinskoor de eerste keer ontdekt tijdens Zingen op de Zaan. Op een zwoele woensdagavond toch maar eens een kijkje genomen in de Kapiteinshut. Gelijk kreeg ik een zangboek aangereikt door Gijs de Koning, en het verzoek ook mee te zingen. Mijn verweer daartegen had geen zin, eind juli 2012 stond ik naast Gijs. Sindsdien is de woensdagavond heilig voor mij.

Amper een jaar later, werd er deelgenomen aan een internationaal korenfestival in Gent. Ik stelde Carel voor om daar een bekend Gents lied te brengen. Hij zei; “maak maar wat” Dat is geen sinecure, en ook nog in het Gents dialect!!! Het werd het Vliegerke van de bekende Gentse volkszanger Walter de Buck. We hebben er in het opera gebouw de pannen van de daken mee laten klepperen. En ik heb de Heren kapiteins met fierheid een klein beetje mijn prachtige stad laten verkennen. Een paar maanden later stonden we op een van de vele grote podiums die de stad rijk is tijdens de Gentse feesten. In vol ornaat incluis Benjamin van der Logt. Gent lag aan onze voeten, voor die Ollanders met hun Gents dialect.

Ondertussen voel ik me in Holland bij het Kapiteinskoor heerlijk thuis en hebben met z’n allen heel wat anekdotes meegemaakt. We hebben in die korte tijd samen heel wat mooie optredens gehad vooral Duitsland, Oostenrijk, Friesland…. Veel hoogtepunten waaronder, Gent natuurlijk, alternatieve Elfstedentocht Weissensee, Sail Amsterdam, het 20-jarig Jubileum in het Zaantheater, jubileum Moezelreis, te veel om op te noemen!

Dit jaar heb ik als 2e secretaris bij het bestuur plaatsgenomen, waar ik hoop nog lang mijn volle bijdrage te leveren. Ook zeker en vast mooie tijden van warmte en vriendschap met dit KAPITEINSKOOR.

Groetjes Guido Cleppe