archief
Login Leden
Contact Informatie
Secretariaat Het Kapiteinskoor Wim Sluijter
Tel.nr. 0647 216 249
secretariaat@kapiteinskoor.nl

Jaap Pols

Deze maand Jaap Pols aan het woord:Jaap Pols (2)

Enige tijd geleden werd ik benaderd door André van Beveren, en die stelde mij de vraag hoe ik bij het Kapiteinskoor ben gekomen en of ik dat op papier kon zetten. Dus bij deze:

Ik was voor mijn werkgever in Hilversum bezig met mijn kraan een rioolwerk aan het maken en daar achteraan kwam de straatploeg weer. Op een zekere dag in Mei 2004 kwam er een shovel bij met als machinist Joshua Prins. Hij vroeg mij toen om bij het koor te komen zingen. Op dat moment moest ik zijn vraag met ‘Nee’ beantwoorden omdat ik er gewoon geen tijd voor had op dat moment. “Maar als ik later met pensioen zou gaan, zou ik er nog eens over nadenken”.

En zo, jaren later, wanneer voor de eerste keer het evenement “Zingen op de Zaan” werd gehouden, begon het toch te kriebelen. Toen werd ik ook weer gevraagd, dit keer door zwager Nol Zoutman, toen we in de Klauwershoek en bij de sluis stonden. Het was werkelijk een grandioos groot feest.

Daarna, inmiddels najaar 2008, moest het koor optreden in de Kerk in Westzaan, Kerkbuurt. Ik ben daarheen gegaan en tot de pauze alleen maar luisteren. Het leek mij wel wat. Buiten gekomen werd ik aangesproken door Piet en Ineke van de Louw. “Als je het wat vind kom dan woensdag naar de Kapiteinshut in Zaandam. We beginnen altijd om 8 uur en dan kan je ook meedoen.

Met als gevolg dat ik twee weken later bij Jan Slot in Westzaan de passende kleding ging halen en de benodigde papieren invullen. Sinds die tijd is het koor een deel van mijn leven geworden, mede door de hechte band van de leden onderling, maar zeker ook de diverse optredens en uitjes in zowel binnen- als buitenland.

Inmiddels maak ik nu al 8 jaar deel uit van het koor en hoop, zolang de gezondheid het toe laat, het te blijven doen. Tevens koester ik de wens dat het koor nog een keer naar Rostock (Duitsland) gaat, want de vorige keren was ik verhinderd.

Dit is het verhaal hoe Jaap Pols bij het koor is gekomen.