archief
Login Leden
Contact Informatie
Secretariaat Het Kapiteinskoor Wim Sluijter
Tel.nr. 0647 216 249
secretariaat@kapiteinskoor.nl

Klaas Jonkman

klaas-jonkmanToen mij door Andre gevraagd werd, iets te schrijven over het Kapteins koor, moest ik terug denken in het verleden.

 

Het koor werd op 10 –01–1996 opgericht door Joshua Prins. Deze man tilde onder zijn leiding en een aantal prominente leden het koor van de grond. Resultaat in 2 a 3 jaar, 103 zangers en ongeveer 60 donateurs, waar ik zelf ook aan heb mee gewerkt.

Ik heb dit beleefd als de mooiste jaren in mijn leven, de warmte, vriend- en kameraadschap, waren kenmerkend voor dit koor.

 

Mijn hoogtepunten, huldiging gouden Olympische hockeyploeg 2000 in Utrecht, Sail Amsterdam alle dagen, Jan Haring race Monnikendam,

Heineken Seven Rugby toernooi Amsterdam 2003.

Het Flying Dokters Gala in Noordwijk 1999, Ook in de tuin van elfstedenrijder Jan Kooistra in het Friese Hichtum en tal van andere locaties.

Begin 2005 besloot ik te stoppen bij het koor, door ziekte van mijn vrouw Marjo, in 2007 sloot ik mijn praktijk om Marjo te verzorgen. Zij is 15-06-2008 overleden. Kort daarna werd ik getroffen door 2 X een C.V.A. dat is een Cerobrovasculair, hersenbloeding.

In 2010 was ik tot zover hersteld dat ik weer redelijk ter been was. Het was Jan Fruitier die mij in vele dingen heeft bijgestaan; ik kende Jan van uit de praktijk en van het koor.

Jan zei:  verwelkom veranderingen, blijf positief denken dat heeft mijn leven veranderd, jij komt weer terug, blijf zingen bij de club en maak je studie [hobby] af. Vanaf 28 april 2010 ben ik dus weer lid geworden van het koor en ondervindt heel veel plezier met het zingen.

In mijn leven heb ik ruimschoots de tijd gehad kennis te nemen van de biografieën van beroemde mannen en vrouwen, die hun productieve bezigheden, tot ver voorbij de normale pensioen-gerechtige leeftijd hadden voortgezet. Sommige onder hun hadden pas op hoge leeftijd hun grootste prestaties bereikt.

Ook ben ik bevoorrecht geweest in mijn leven, talloze mensen te leren kennen die tot de gemiddelde burgers behoorden, maar niettemin op hun alledaagse niveau deel uitmaakten van die taaie groep stervelingen die dag in dag uit bewijzen dat ouderdom zelf de scheppende vermogens van lichaam en geest niet vernietigd!

Hobby,s

Ik ben begonnen als Magnetiseur, Natuurgeneeskundige.

Heb de Kruiden leer gedaan, Anatomie, Fysiologie, Patologie.

Fysiologie van de mens, Orthokennis, Ayerverdische geneeskunde.

Na 40 jaar praktijk, geniet ik nu van de rust en mijn kinderen, kleinkinderen en achterkleinkind en natuurlijk Yvonne.

Klaas Jonkman