archief
Login Leden
Contact Informatie
Secretariaat Het Kapiteinskoor Wim Sluijter
Tel.nr. 0647 216 249
secretariaat@kapiteinskoor.nl

Piet Molenaar †

2017-05 Piet Molenaar

Koog aan de Zaan, april 2017

 

Een “kort” levensverhaal van op dit moment het oudste lid van het Kapiteinskoor: Piet Molenaar, geboren 18 augustus 1929 te Zaandam.

Piet is niet meer gehuwd, maar woont samen met zijn partner Eva vanaf 1978 aan de Prins Hendrikstraat 6 in Koog aan de Zaan.

2017-05 Citroën logo“Als studie heb ik op 12 jarige leeftijd gekozen voor rijwielhersteller en automonteur. Na de studie ben ik natuurlijk eerst werkzaam geweest als “leerling” automonteur bij de toenmalige Citroën dealer Piet Vens, op de Zuiddijk, naast ‘Miele’. Dat is nu een Café geworden.

Daarna kwam de onvermijdelijke militaire dienstplicht en werd toen geplaatst in de Kromhout kazerne te Utrecht. Na de opleiding in de eerste maanden werd ik ingedeeld bij de Commandotroepen in Roosendaal. Daar werd ik beheerder van het Motorpark en tevens Motor-ordonnans (een prachtige tijd).

2017-05 Coca ColaMaar ook daar komt een eind aan en na 24 maanden het land te hebben verdedigd heb ik diverse andere dingen gedaan waaronder 35 jaar lang als leidinggevende in de buitendienst bij Coca-Cola.

 

In mijn spaarzame vrije tijd ben ik gaan zingen in het Koninklijk Mannenkoor Krommenie o.l.v.  Lex Karsemeijer. 2017-05 Traction AvantDoor tijdgebrek moest ik daarmee stoppen, maar ben uiteindelijk bijna 10 jaar geleden lid van het Kapiteinskoor geworden.

Tot op de dag van vandaag doe ik dat met veel ontzettend plezier. Helaas komen er langzaam ook bij mij wat lichamelijke beperkingen, wat natuurlijk niet zo gek is op 87-jarige leeftijd.

Maar ik hoop het nog enige tijd vol te houden.

Met vriendelijke zangersgroet,                                      Piet Molenaar.