KONINGSDAG 2022

Ouderwets gezellige Koningsdag

De laatste week van April kenmerkt zich sinds lange tijd door een feestelijke dag voor het Koningshuis. Het Kapiteinskoor viert dat altijd mee door een concert te geven in het café waar we wekelijks oefenen: Captain O’Malley in de Klauwershoek.

Dit jaar begon voor het Kapiteinskoor best wel goed, gezien de Corona moeilijkheden. In Januari een optreden in het Reghthuys in Westzaan en de repetities weer opgepakt op de woensdagavond. Het werd helemaal fijn toen de Corona maatregelen volledig werden afgeschaft. We konden daarom onze jaarlijkse ledenvergadering ‘gewoon’ weer houden. En het vooruitzicht naar een paar publieke optredens in April.

Eerst een optreden in het verzorgingshuis Lambert Melisz in Westzaan. Dat was al bijzonder fijn, en als je de zaal in keek kon je duidelijk zien dat de bewoners zich uitstekend vermaakten.

Helemaal toen de vervanger van rapper Nol Z, die helaas niet meer bij ons is, André B, van zijn stuk werd gebracht en even de weg kwijt was. De bewoners zullen vast gedacht hebben dat dit een toneelstukje was.

Maar het koor keek uit naar een feestelijke Koningsdag. En dàt werd het. Een vrijwel volle kroeg, allemaal vrolijke mensen, veel echte meezingers waarop ook de polonaise weer werd gedaan, en het feestje was geslaagd.

Het koor staat nog een paar prachtige maanden te wachten omdat er inmiddels aardig wat optredens zijn geboekt. Alle activiteiten zult u weer regelmatig een verslag van zien op deze plek.